Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Diamantová svadba: Kto ju plánuje a bez čoho sa nezaobíde?

 

                                                         Zdroj: Unsplash.com

 

Diamantová svadba sa oslavuje rôznymi spôsobmi. Čisto v rodinnom kruhu aj za prítomnosti všetkých priateľov a známych. Niektorí sa dokonca rozhodnú prežiť svoj svadobný deň znova so všetkým a po 60 rokoch si znovu povedia svoje áno, iní naopak dávajú prednosť striedmej oslave v spoločnosti tých najbližších. Či tak alebo onak, vždy rešpektujte priania manželov a oslavu naplánujte tak, aby sa cítili príjemne.

 

Diamantová svadba sa bez oslavy nezaobíde

Organizácia diamantovej svadby je rovnako náročná ako tej klasickej. Nezabudnite preto s predstihom rozoslať pozvánky, naplánovať symbolický svadobný obrad a vyladiť hostinu do najmenšej bodky. Môžete prenajať salónik v reštaurácii alebo ju usporiadať pod šírym nebom. Príjemným spestrením je potom sladká bodka na záver diamantovej svadby v podobe torty.

 

Tradícia a pôvod diamantového jubilea

60. jubileum ako diamantové vôbec prvýkrát označila britská kráľovná Viktória, neslávila však výročie sobáša, ale prvého zasadnutia na trón. A prečo práve diamantová? Po toľkých rokoch už človek vie, že život je rovnako krásny ako tvrdý. Rovnako ako najtvrdší a najvzácnejší z nerastov - diamant.

Oslava diamantovej svadby sa postupom času stala veľkou udalosťou po celom svete a gratulácie manželia dostávajú od najvýznamnejších osobností z okolia. Vo Veľkej Británii manželom posiela priania k diamantovej svadbe sama kráľovná, v USA je to sám prezident a ani u nás nezostáva bez povšimnutia - vo väčšine miest prichádza oslávencom osobne popriať starosta.

 

 

Tipy pre výzdobu v diamantovom duchu

Dekorácie na oslavu diamantovej svadby nie sú nijako okázalé. Naopak sa nesú väčšinou v odtieňoch bielej v kombinácii s krištáľovými doplnkami. Ak sa do výzdoby chcete pustiť svojpomocne, pamätajte, že v jednoduchosti je krása. Stavte na biele obrusy, snehobiele orchidey a všetko dolaďte náhodne rozsypanými dekoračnými diamantmi, ktoré zoženiete v každej väčšej galantérii. Nakoniec do výzdoby premietnite spoločný život manželov: vyzdobte steny ich fotkami, rámčeky so symbolickými dátami v živote manželov alebo čriepky spomienok detí a vnúčat.

 

Tip: Máte v šuplíku svadobné fotografie oslávencov? Nechajte im na sviatočnú tabuľu uviazať na vlas rovnakú svatebnú kyticu. 

 

Darčeky na diamantovú svadbu

Tradícia u diamantovej svadby hovorí iba jediné, a síce aby muž manželke daroval diamant, či už na náhrdelníku, prsteni, náramku alebo náušniciach.

 

 

Od ostatných hostí sa potom žiadne okázalé dary neočakávajú, diamantová svadba už býva o úplne iných hodnotách. Manželia už väčšinou všetko, čo potrebujú, dávno majú, a najviac si cenia prítomnosť celej rodiny a najbližších priateľov. Ak ich chcete však predsa len niečím prekvapiť, vyberajte darčeky s diamantovou tematikou alebo drobnosti vybrané na mieru, či už je to kniha vydaná v roku ich sobáša alebo zarámovaná zväčšenina svadobného oznámenia.