Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Šperky na cestách: 4 spôsoby, ako ich skladovať

Správne skladovanie šperkov môže byť orieškom samo o sebe, nieto ešte na cestách, kedy máte strach, že sa vám šperk zničí alebo sa stratí. Aby vaše milované šperky zostali krásne, nemôžete ich nahádzať všetkých do jedného vrecka a dúfať, že cestu nejako prežijú. Najprv sa pozrime, ktoré šperky si brať so sebou na dovolenku a ktoré radšej nechať doma.

 

 

Ktoré šperky si vziať so sebou a ktoré nechať doma?

Buďte súdny a nechajte doma všetky exkluzívne šperky, ktorých prípadné poškodenie by vás mohlo mrzieť. Starožitný prsteň po babičke alebo drahý diamantový náhrdelník nie je práve ideálne na cestovanie.

 

Šperky, ktoré pre vás majú obrovský význam, si budete na cestách obzvlášť strážiť, čo vás môže zbytočne znepokojovať. Vezmite si so sebou preto iba šperky, ktorých strata vás síce bude mrzieť, ale nie toľko, aby vám pokazila dovolenku. Stačiť vám bude pár základných kúskov, ktoré sa vám budú ľahko kombinovať - ​​minimalistická retiazka, jeden až dva prstienky a dva páry náušníc na bežné aj večerné nosenie.

 

Cestovanie so zásnubnými a snubnými prsteňmi

Chápeme, že snubné či zásnubné prstene, ku ktorým máte citovú väzbu, nechcete nechávať ležať ladom doma. Predsa len ale zvážte, či vám prstene nebudú pri dovolenkových aktivitách skôr prekážať a či pre nich nebude bezpečnejšie zostať doma.

 

Tip na článok: Ani v lete nepodceňujte starostlivosť o šperky.

 

 

4 spôsoby, ako skladovať šperky na cestách

Vyrážate na dovolenku lietadlom? Potom majte šperky vždy v príručnej batožine. Keď sa vám náhodou stratí batožina, vaše šperky zostanú v bezpečí. Aby sa aj počas cestovania mali vaše šperky ako v bavlnke, využite niektorý z nasledujúcich spôsobov skladovania:

 

1. Cestovné šperkovnica

Tým úplne najjednoduchším spôsobom, ako šperky bezpečne pripraviť na cestu, je uložiť ich do cestovnej šperkovnice. V šperkovnici bude mať každý šperk svoje miesto, takže sa vám jednotlivé kúsky nemiešajú. Cestovná šperkovnica či kufrík na šperky sa oplatí hlavne v prípade, že cestujete pravidelne a často.

 

2. Plastové uzatvárateľné sáčky

Malé či väčšie plastové vrecúška, ktoré sa používajú pri preprave tekutín do lietadla, skvele poslúži aj ako úschovňa na šperky. Každému šperku venujte vlastné vrecko a tie potom hromadne uschovajte do väčšieho látkového vrecka či taštičky, aby boli šperky pekne pohromade.

 

VYBRAŤ letný ŠPERK

 

Náušnice L071 Prívesok L060 Prsteň L028

 

3. Slamky ako super vychytávka na úschovu retiazok

S retiazky je to rovnaké ako so slúchadlami - hoci ich uložíte do tašky perfektne narovnané, behom chvíle sa záhadne zamotajú. Zauzlenie retiazok ľahko predídete tak, že ich navlečiete do plastových slamiek a zapnete. Slamky si podľa dĺžky retiazky môžete skrátiť.

 

4. Gombíky či kartičky na náušnice

Stratená náušnice zabolí. Aby ste na dovolenke nemuseli stratu obľúbených náušníc oplakávať, pripnite náušnice do obyčajného gombíka a uložte ich do vrecka k ostatným šperkom. Využiť môžete aj nepoužívané vernostné kartičky, do ktorých urobíte dierky a náušnice do nich "prišpendlíte" rovnako ako do gombíkov.