Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Zlatá svadba ako ideálna príležitosť pre oslavu lásky

 

                                                                              Zdroj: Unsplash

 

Výročie zlatej svadby - kedy a prečo sa oslavuje?

Výročie zlatej svadby patrí k tým významnejším, oslavuje sa totiž v okamihu, kedy spolu manželia strávia 50 rokov. Polovica storočia spoločného spolužitia, tolerancie a lásky je obrovským míľnikom, ktorý si oslavu a pozornosť rozhodne zaslúžia. Práve z tohto dôvodu býva toto okrúhle výročie najviac skloňovaným a manželia mu prikladajú väčšiu váhu než napríklad striebornej alebo perlovej svadbe.

 

Ako osláviť výročie zlatej svadby?

Výročie svadby sa dá osláviť rôznymi spôsobmi ¬- niektoré páry si zájdu na spoločnú večeru, iné do divadla, ďalší zvolia veľkolepejší večierok s širšou rodinou. Ak stále srší energia a netrápia vás závažné zdravotné neduhy, vyrazte na spoločnú dovolenku. Navštívte destináciu, o ktorej ste vždy snívali, ale nikdy ste cestu neuskutočnili - čo napríklad Peru, Keňa alebo Malajzia? Chápeme, že nie každého láka exotika a vône diaľok, preto sa pokojne vydajte na wellness víkend do Krkonôš alebo do niektorého z vyhlásených rezortov na Morave. Skúste napríklad obľúbené Vinárstvo U Kaplicky alebo pokojnejší Rezort Svatá Kateřina.


Ideálny čas pre obnovenie manželských sľubov

V každom prípade ide o ideálnu príležitosť pre obnovenie manželského sľubu. Svoje sľuby si môžete zopakovať tradične na matrike, ale aj na hrade, zámku či nostalgicky na mieste, kde ste si vtedy povedali svoje "áno". Pre zlatú svadbu nie je potrebný žiadny oficiálny obrad, ak sa však rozhodnete pre obnovenie sľubu so sobášiacim či na matrike, budete si musieť dopredu zaistiť miesto, dátum a pripraviť doklady vrátane sobášneho listu.

 

"Obrad" prebieha štandardne bez prítomnosti svedkov, na vaše želanie však môžu stať po vašom boku. Obnoviť svoje manželské sľuby ale môžete bez obáv aj pred svojimi vnúčatami či deťmi - potom neriešite žiadne formality. Potom, čo si pripomeniete chvíľu, kedy ste pred 50 rokmi stáli pri oltári, často nasleduje spoločný obed s rodinou alebo pokojné posedenie v rodinnom kruhu.

 

Nové snubné prstene

Obnovenie sľubov možno spojiť aj s výmenou snubných prsteňov. Nové snubné prstene môžete prispôsobiť svojmu aktuálnemu vkusu a predstavám a pôvodné snubné prstene odložiť k cennostiam a rodinným šperkom. Nové snubné prstienky môžete skrášliť gravírovaním a nechať si do nich vyryť dátum "novej svadby". Rytiny do snubných prsteňov ponúkame zadarmo, pričom vybrať si môžete až z piatich rôznych fontov.

 

 

Čo darovať pri príležitosti zlatej svadby?

Tradične by ste pri príležitosti zlatej svadby mali manželke darovať kyticu žltých ruží, prípadne fialiek, a zlatý šperk, či už ligotavý náhrdelník, skvostné náušnice alebo zlatý náramok.

 

 

Zlatá svadba je významné výročie nielen pre manželov, ale aj pre ich deti či vnúčatá. Verte, že vaši rodičia či prarodičia poteší, keď si na tento deň spomeniete a prekvapíte ich okrem blahoželania aj nejakým zaujímavým darčekom. Čo napríklad masážne kreslo, lístky do národného divadla alebo pobyt v kúpeľoch?

 

Oveľa dôležitejšie ako materiálne radosti sú však chvíle, kedy s najbližšími zaspomínate, čo všetko ste za tých 50 rokov prežili. To sú okamihy, ktoré vám už nikdy nikto nevezme.