Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

5 tipov, ako vybrať šperk pre ženy

 

   Unsplash.com

 

Narodeniny, Vianoce, promócie alebo povýšenie. Šperk je dokonalý darček pre každú príležitosť. Výber takého, ktorý obdarovanú poteší a pristane jej, môže byť ale trochu oriešok. A pre mužov dvojnásobne. Ak neviete, po akom konkrétnom trblietavom klenote žena túži, nechajte sa previesť výberom pomocou nášho článku.

 

1. Odhaľte, aké šperky nosí

Lekcia číslo jedna: Pozorne si ženu, ktorej chcete darček kúpiť, prezrite. Či už pri osobnom stretnutí alebo napríklad na fotografiách na sociálnych sieťach. Zamerajte sa na to, aké šperky nosí. Každá žena má vo svojej zbierke kúsky, ktoré strieda ostošesť, a tie, ktoré prakticky nikdy nedá dole - najčastejšie to bývajú prstene alebo náhrdelníky. Takéto klenoty sa nesnažte nahrádzať a radšej zvoľte šperky zo skupiny tých, ktoré strieda. Zdobí sa rada rôznymi náramky, zvýrazňuje dekolt náhrdelníky alebo je naopak zberateľkou náušníc? Ak stále tápete, vezmite si do klenotníctva jej fotku. Skúsený klenotník na prvý pohľad spozná, aký kúsok obdarovanej pristane.

 

Šperky z kombinovaného zlata sú trendy a vždy ladí so zvyškom šperkovnice obdarovanej.

 

2. Vyberte kov

Čo sa týka výberu materiálu, vyberte ten, ktorý na žene vídate najčastejšie. Niektoré nosia len žlté zlato, iné zase striebro. Pokiaľ chcete prekvapiť, stavte na ružové zlato alebo šperky z kombinovaného zlata, ktoré sú stávkou na istotu.

 

3. Zistite správnu veľkosť

Úvodné kroky máte za sebou a teraz prichádza na rad ten najťažší. Ak chcete mať šperk ako prekvapenie, budete sa musieť ukradomky dostať k jej šperkovnici. Prstene zmerajte ideálne pomocou meracích krúžkov, náramky potom krajčírskym metrom. V prípade núdze môžete šperky len vyfotiť a ukázať klenotníkovi. Ak je však pre vás táto úloha zhola nemožná, potom radšej vyberajte medzi náušnicami alebo dámskymi náhrdelníky, kde si s veľkosťou nemusíte lámať hlavu.

 

 

4. Zamyslite sa nad jej štýlom

Nadčasové perly, trblietavé drahokamy alebo decentný minimalizmus? Ak poznáte jej vkus, potom je pre vás tento krok hračka. Ak si nie ste istí, vyberajte radšej z drobnejších a jednoduchších šperkov. Poteší každú obdarovanú a vždy perfektne ladí so zvyškom šatníku.

 

5. Pridajte niečo navyše

Šperk máte vybraný, ale radi by ste k nemu pridali ešte nejakú symboliku naviac? Gravírovanie bude to pravé. Na prstene môžete nechať vyryť iniciály, dôležité dátumy alebo i životné motto. Ak chcete šperku dodať štipku symboliky, vyberajte druh kameňa napríklad podľa znamenia zverokruhu.

 

 

Kôstkové náušnice potešia každú ženu

 

Nadčasové šperky, ktoré pristanú každej žene

  • Retiazka s drahokamom

Jednoduchá retiazka s príveskom v podobe farebného drahokamu urobí radosť každej žene. Obľúbené sú farebné drahokamy, ako je akvamarín, tanzanit, modrý zafír alebo smaragd.

 

  • Šperky z perál

Perly sú pýchou každej dámskej šperkovnice. Sú decentné a napriek tomu oslnivé. Krémové perly pristanú snedším tónom pleti, ružové a biele zase ženám s porcelánovou pokožkou. Zaujímavou alternatívou sú šperky s čiernou perlou.

 

  • Kôstkové náušnice

S peckovými náušnicami nikdy nešliapnete vedľa. Môžu byť minimalistické aj okázalé. Decentné i neprehliadnuteľné. Vyberajte podľa povahových rysov ich budúce nositeľky, inšpirujte sa jej šatníkom alebo napríklad farbou očí.