Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Aké certifikáty zaručujú kvalitu diamantu?

Diamanty sú večné – a aby vo vašej rodine boli naozaj navždy, je dôležité si pravosť a kvalitu diamantov postrážiť. Samozrejme nemôžete byť odborníkmi na všetko, a tak je úplne v poriadku zveriť svoju dôveru kvalifikovaným odborníkom a spoľahnúť sa na ich znalecký posudok.

Pravosť dodaných kameňov v našich prsteňoch a šperkoch garantujeme v záručnom liste. Navyše ku kameňom od 0,30ct vždy prikladáme medzinárodný certifikát renomovaných gemologických spoločností, aby ste mali naozaj maximálnu istotu, že je diamant kvalitný a poznali jeho pôvod. Ku kameňom prikladáme diamantové certifikáty troch najprestížnejších gemologických inštitúcií – GIA, IGI a HRD. A čo málokto vie, každý certifikát má svoje unikátne číslo, ktoré je laserom vypálené priamo na kameni. Kameň je tak nezameniteľný.

Certifikát GIA

Americký gemologický inštitút bol založený v roku 1931 a vytvoril systém hodnotení diamantov, ktorý je dodnes uznávaný šperkármi a obchodníkmi po celom svete. Tento systém sa nazýva 4C a hodnotí farbu, brus, čistotu a váhu v karátoch. V správe o svojom diamante nájdete i nákres so zachytenou čistotou, ktorá je pre každý diamant jedinečná. Tento nezávislý inštitút sa zaoberá nielen hodnotením, ale aj vzdelávaním, výskumom a vývojom nástrojov, ktoré pomáhajú obchodníkom s diamantmi. Hlavným poslaním tohto inštitútu je pomôcť spotrebiteľom k tomu najférovejšiemu obchodu. A to sa mu darí už viac ako 80 rokov.

Certifikát IGI

Medzinárodný gemologický inštitút vznikol v roku 1975 v centre diamantového priemyslu v Európe – v Antverpách. Dostatok odborníkov a veľmi prísna hodnotiaca politika – to sú dôvody, prečo je tento inštitút celosvetovo druhým v počte ohodnotených diamantov. Prvým je GIA, ktorý hodnotí 60% kameňov na svete.

Ako ale prebieha takéto ohodnotenie? Aby sa zaobchádzalo so všetkými kameňmi rovnako, pri vstupe do hodnotiaceho procesu sa kameň vloží do unifikovanej obálky a je označený kódom. Od tejto chvíle sa nedá zistiť, kto zadal hodnotenie a do konca hodnotiaceho procesu ani nemožno zistiť, v akej fáze sa nachádza. Konečným výstupom je rovnako kvalitná a podrobná správa o drobnom diamante ako o veľkých a vzácnych kameňoch.

Certifikát HRD

Diamantový koncil je ďalším hodnotiacim subjektom z Antverp, ktorý sa zasadzuje o vysokú objektivitu pri hodnotení kvality diamantov. Každý kameň je skúmaný niekoľkými odborníkmi a tí potom zostavujú certifikát, na ktorom je popísaný nielen brus, veľkosť, čistota a farba diamantu, ale aj fluorescencia a všetky konečné úpravy, ktorými váš kameň prešiel.

Niekedy je ťažké nájsť osobu, s ktorou chcete stráviť zvyšok života. Pokiaľ ste ju už našli, nezaoberajte sa otázkou pravosti a kvality u šperkov, ktorým svoju voľbu chcete potvrdiť. Tieto „maličkosti“ už môžete v pokoji nechať na nás a budete mať istotu, že dostanete kvalitný diamant s certifikovaným pôvodom.