Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Aké podoby môže mať zlato?

Zlato patrí medzi drahé kovy, čo znamená, že sa nimi v minulosti dalo platiť a stále sa používajú na výrobu šperkov alebo mincí alebo ako investičná komodita. Samotné rýdze zlato je však pre šperky príliš mäkké a jeho životnosť by nebola taká, ako od šperkov chceme – na celý život a dlhšie.

Biele zlato je veľmi obľúbené pre výrobu zásnubných a svadobných prsteňov. Vďaka spojeniu zlata so striebrom, zinkom a niklom alebo paládiom vzniká belasý odtieň. Ten je veľmi elegantný a pre mnohých je to ideálna voľba pre šperk. Paládium má podobné vlastnosti ako zlato, ale zároveň sa do zliatiny s ním dobre vsádzajú kamene. Naviac je zliatina s paládiom antialergická a je vhodnou voľbou pre osoby, ktoré zle znášajú nikel. Biele zlato má vysoký lesk a jeho čistotu, svetlú farbu môžeme ešte viacej zdôrazniť galvanickým pokovaním rhódiom. Tento proces je možné počas nosenia prsteňov opakovať a je v rámci nášho celoživotného servisu. Máte tak istotu, že aj po dvadsať ročnom manželstve bude Váš svadobný prsteň krásne lesklý.

Červené zlato vzniká spojením zlata a medi. Odtieň červeného zlata závisí na množstve medi v zliatine, a tak môžete vyberať prstene s rôznou intenzitou ružovej či červenej. Teplá, ružovkastá farba tvorí v spojení s bielym zlatom veľmi nápadnú kombináciu, ktorá zaujme hneď na prvý pohľad. Farba červeného zlata je v súčasnej dobre veľmi populárna. Samozrejme by sa na rozhodovaní o tak trvalej veci nemali podieľať len súčasné trendy šperkárstva, ale netradičná elegancia červenkastého šperku len tak z módy nevyjde. Meď v šperkoch ale nemá len estetický dôvod. Zlepšuje tiež mechanické vlastnosti, pretože vďaka medi majú prstene vyššiu odolnosť

Žlté zlato môžete oproti tomu červenému nazvať klasikou šperkárstva. Žltá farba je lákadlom už od dávnych dôb a stále platí, že krúžok zo zlata má doslova magickú hodnotu. Farba žltého zlata, tak ako ružového, závisí na pomeroch jednotlivých kovov. Farba teda môže byť od svetlo vanilkovej až po jasne žltú. Žlté zlato sa mieša hlavne so striebrom a meďou. U 14karátového žltého zlata je pomer medzi zastúpenými kovmi približne 6:3:1. Na pomere medzi kovmi záleží, aký odtieň žltej bude šperk mať. Väčší podiel striebra znamená jemnú, skôr vanilkovú farbu, väčším zastúpením medi naopak vznikne kov so žiarivou, tmavo žltou farbou.

A aké sú trendy v svadobných prsteňoch? Veľkým hitom je kombinácia farieb zlata. Najčastejšie sa kombinuje biele zlato s červeným. Rovnako tak je možné kombinovať lesklý povrch s matným. Vďaka takým prsteňom je možné ukázať štýl nevesty aj ženícha, a stále mať totožné prstene pre oboch.

Ďalším veľkým trendom je minimalizmus. Jednoduché línie samotného prsteňa aj kameňov, ktoré sú vsadené priamo do prsteňa a nevyčnievajú nad samotným krúžkom. Ale, ako už bolo spomenuté viackrát, nedávajte súčasným trendom tak veľké slovo, berte ich len ako inšpiráciu. Dôležité je, čo sa páči Vám a Vášmu partnerovi alebo partnerke. 

Snubný prsteň z bieleho a žltého zlata Snubný prsten z červeného a bieleho zlata Snubný prsteň z bieleho zlata s briliantmi

Krásné svadobné prstene v kombinácii z bieleho a žltého zlata nikdy neomrzia. Kontrast odlišných farieb je umocnený zvláštnym zúbkovaným zdobením na ich prechode.

Červený lesklý povrch je doplnený nápadným vystúpeným prúžkom z bieleho zlata, zdobeného diamantovým matom. Dámsky prsteň naviac zdobí jeden trblietavý kameň. 

Nádherný svadobný prsteň z bieleho zlata v mrazivom elegantne matnom prevedení. Všetko podtrhuje lesklý prúžok a päť blýskavých briliantov, ktoré sa budú vynímať na akejkoľvek dámskej ruke.