Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Čo je malé, to je pekné. 6 tipov, ako usporiadať malú svadbu

 

                                                                            Victoria Priessnitz on Unsplash

 

Jedným z najčastejších dôvod, prečo sa dnes snúbenci rozhodnú usporiadať svadbu v úzkom kruhu najbližších, sú najmä financie. Náklady na pohostenie, výzdobu a prenájom priestoru na svadobnú hostinu, závisí najmä na počte hostí. Ušetrené peniaze potom novomanželia môžu vynaložiť na rozprávkovú svadobnú cestu, zariadenie spoločného domova alebo nákup osobitých snubných prstienkov na mieru, ktoré ich budú sprevádzať celý život. S nižším počtom svadobčanov sa zároveň otvára aj veľa možností, ako svoj deň D zorganizovať netradične a nezabudnuteľne.

 

1. Menej hostí, viacej možností

S troškou nadhľadu môžeme povedať, že malú svadbu je možné usporiadať prakticky kdekoľvek. Pokiaľ chcete svoj veľký deň stráviť naozaj len v kruhu najbližších a mimo ruchu všedného dňa , môžete si prenajať útulnú chalupu alebo romantický statok, kam za vami oddávajúci za poplatok 40€ príde. Naraz tak získate čarovné miesto pre obrad, hostinu a ubytovanie svadobčanov. Svoje áno si môžete povedať na čistinke v lese, na malej vinici aj v magickej kaplnke, ktorá vám učarovala na jednom z prvých spoločných výletov. Fantázií sa skrátka v tomto prípade naozaj medze nekladú.

 

2. Deň D v kruhu vašich najbližších

Výber svadobčanov pre vás nebude nič jednoduchého, snažte sa ale hodiť za hlavu spoločenské pravidlá a pozvite naozaj len tých najbližších. Nie je nikde napísane, že na svadbe musia byť vzdialené sesternice, susedia a aj váš šéf. Kľúčové je mať okolo seba tých, s ktorými chcete jeden z najdôležitejších okamžikov vo svojom živote zdieľať. Nerozhodným párom možno pomôže zodpovedať si otázku, či ste sa s danou osobou behom posledných 6 mesiacov videli alebo s ňou boli aspoň v kontakte. Celý deň si potom vy a všetci svadobčania užijete omnoho intenzívnejšie a vy nebudete musieť prebiehať od jednej skupinky hostí k druhej.

 

3. Vyberte si „svadobných koordinátorov“

Napriek tomu, že je malá svadba vo viacerých veciach menej náročná, neznamená to, že ju zvládnete v kľude a pohode zorganizovať od A po Z. Požiadajte svojich blízkych priateľov o pomoc, niekomu dejte na starosti kvetiny, inému svadobnú hostinu alebo príchod hostí. Všetko tak bude mať hladký priebeh, vy sa budete môcť sústrediť na to najdôležitejšie a vaši priatelia budú mať radosť, že boli súčasťou vášho veľkého dňa. 

 

 

4. Osobitá výzdoba

Svadobná výzdoba pre okázalé obrady a hostiny je práca pre celý tím ľudí, naopak komorný obrad si zvládnete vyzdobiť vlastnoručne a celkom podľa vašich predstáv. Ak ste aspoň trochu zruční, kytice, menovky či papierové dekorácie si hravo vyrobíte sami. Či už túžite po svadbe v glamour, boho alebo shabby-chic duchu, na internete nájdete tisícky inšpirácií vrátane podrobných návodov, ako na to.

 

5. Svadobná hostina vo veľkom štýle

Catering býva vo svadobnom rozpočte jednou z najväčších položiek, neplatí to však u malých svadieb. Ak máte svadobnú hostinu na záhrade pod šírym nebom, catering môže byť napríklad v podobe nevšedných food truckov alebo grilovacej párty. Nezabúdajte, že v kruhu vašich najbližších môžete svadobný deň poňať uvoľnene a nie sú potrebné žiadne okázalé hostiny.

 

6. Zábava na malej svadbe

Možností je veľa. Či už plánujete svadbu malú, alebo veľkú, nestarnúca herná klasika funguje vždy. Vtipnou svadobnou tombolou počínajúc a novomanželským kvízom končiac. Pokiaľ ale dávate prednosť nápaditosti, stavte na kreativitu. Požičajte si napríklad polaroidový fotoaparát. Svadobčania sa potom môžu vzájomne fotiť, vzniknuté snímky rovno nalepiť do fotoalbumu a navrch k nim pripísať osobný odkaz pre novomanželov.

 

Či už sa rozhodnete pre svadbu komornú alebo veľkolepú, večným symbolom vášho veľkého dňa budú snubné prstene. Zastavte sa u nás v niektorej z pobočiek v Prahe, Brne alebo Bratislave, kde s vami preberieme vaše predstavy. Pravidelne tiež obmieňame ponuku hotových originálnych kúskov, ktorú si môžete pozrieť v pohodlí domova.

 

VYBRAŤ SNUBNÉ PRSTENE