Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Keď jedna náušnica nestačí: Všetko, čo potrebujete vedieť o piercingu do ucha

 

                                                             Zdroj: Unsplash

 
 

Piercing do ucha ako vkusný módny doplnok

Ušné lalôčiky sa prepichujú už malým dievčatkám, preto sa v prípade piercingu do ucha nejedná o nič neobvyklé. V priebehu života dosť možno zistíte, že vám iba jedna náušnice v uchu nestačí, a začnete premýšľať, že jej zaobstaráte kamarátky. Piercing do ucha je našťastie jedným z tých šetrnejších zákrokov, takže sa nie je čoho báť. Ak sa rozhodnete pre viacero dierok, môžete si náušnice rôzne poskladať a vytvoriť tak na uchu zaujímavý módny doplnok, ktorým rozžiarite každý svoj outfit.
 

Koľko stojí prepichnutie uší?

Čo sa týka formy zákroku, na výber máte buď nastrelenie náušnice, či prepichnutie ucha klasickou ihlou. Väčšina ľudí sa zhoduje na tom, že je lepšie si uši nechať prepichnúť - je to šetrnejšie a nepoškodzuje sa u toho tkanivo. U piercingu do ušnej chrupavky (tzv. Conch) je potom vpich priamo nutnosťou. Nastreľovanie či prepichovanie náušníc vykonávajú ako tatérské a piercingové salóny, tak atestovaný chirurgovia či zdravotné sestry. Cena za prepichnutie ucha je individuálna, ale v zásade za zákrok zaplatíte zhruba 15-30€ vrátane dočasného šperku z chirurgickej ocele, ktorý si po zahojení môžete vymeniť za svoj vlastný.
 
 
 
 

Ako veľmi prepichnutie uší bolí?

Piercing do ucha je na rozdiel od piercingov do iných častí tela (viac vraj bolí prepichnutie pupku alebo nosa) zákrokom takmer bezbolestným a veľmi rýchlym. Záleží tiež, akú časť ucha si necháte prepichnúť, ihlu v ušnom laloku ani neucítite, vo chrupavke potom môže byť málinko nepríjemná. Doby, kedy sa tradovalo, že je prepichovanie uší nebezpečné, už našťastie pominuli. Stále síce panujú diskusie o akupunktúrnych bodov, najmä na vonkajšom okraji ucha, neexistuje však žiadna lekárska štúdia, ktorá by riziko poškodenia zdravia potvrdila.
 

Rekonvalescencia

Rovnako tak ako u akéhokoľvek iného piercingu aj u prepichnutých uší je v rámci rekonvalescencie dôležitá správna hygiena a starostlivosť. Na ošetrenie prepichnutého miesta sa spravidla používa soľný roztok a antibakteriálne mydlo. Pri dodržiavaní všetkých pokynov a odporúčaní, ktoré vám oznámi v nemocnici či v tatérskom štúdiu, sa piercing v uchu hojí približne 5-10 týždňov. Počas tejto fázy je dobré šperk nevyberať, aby nedochádzalo k poškodeniu epitelových buniek. U vpichu do ušnej chrupavky sa doba hojenia môže výrazne predĺžiť.

 

 

Aké náušnice sú pre piercing do ucha najlepšie?

Pre piercing do ucha je vhodný akýkoľvek šperk z klasického kovu, ktorý nespôsobuje alergickú reakciu. Najkvalitnejšie sú samozrejme zlaté náušnice či v poslednej dobe populárna platina. Tak či tak by ozdoba nemala byť moc ťažká, aby čerstvý vpich príliš nezaťažovala.
 

Vyznajte sa v názvosloví: Typy piercingov do ucha

Jednotlivé piercingy do ucha majú podľa miesta vpichu aj svoje špeciálne názvy. Vďaka obrázku nižšie sa v termínoch lepšie zorientujete:
 
 
 

 

 

VYBRAŤ ŠPERK