Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Milujete šperky? Táto múzea musíte navštíviť

 

 

Múzeum Louvre

Parížsky Louvre sa pýši pozoruhodnou a obrovskú zbierkou šperkov z Blízkeho východu, starovekého Ríma i Egypta. Okrem toho tu uvidíte aj kúsky vlastnené najmocnejšími rodinami vo Francúzsku - medzi významné exponáty patrí napríklad kolekcia šperkov holandskej kráľovnej Hortense (matky Napoleona III.) Alebo Izabely Orleánskej. Nejoslnivejším klenotom v celom Louvri je však diamant Regent. Tento nádherný kameň bol objavený v Indii na sklonku 17. storočia a stal sa pýchou francúzskych panovníkov. Zdobil napríklad kráľovskú korunu Ľudovíta XV. alebo dýku Napoleona Bonaparta.

 

Metropolitné múzeum umenia v New Yorku

Až sa vydáte na druhú stranu oceánu, urobte si zastávku v Metropolitnom múzeu umenia, ktoré vlastní rozsiahlu zbierku trblietavých exponátov, medzi ktorými nájdete zástupcu snáď z každej éry ľudských dejín - od náramku z doby halštatskej až po ikonické diamantové šperky predných klenotníckych domov, ako sú Tiffany alebo Chanel.

 

 

Cisárska klenotnica vo Viedni

V Cisárskej klenotnici, ktorá leží v samom srdci Viedne, sú vystavené oslnivé šperky, ktoré boli po stovky rokov svedkami európskych dejín. Na vlastné oči tu zbadáte hneď dve cisárske koruny, preslávený Burgundský poklad s jedným z najväčších smaragdov na svete a stovky ďalších šperkov, z ktorých sa vám bude tajiť dych. Zbierka je rozdelená na dve časti - svetskú a cirkevnú. Svetskú kolekciu tvoria prevažne predmety členov rodu Habsburgovcov, cirkevná potom obsahuje náboženské relikvie a artefakty, ktoré predtým vlastnili svätí.

 

Viktóriino a Albertovo múzeum v Londýne

Väčšiu zbierku dekoratívneho umenia na jednom mieste inde na svete neuvidíte. Viac ako 3 000 vystavených artefaktov vás prevedie umením šperkov od raného staroveku až po súčasnosť. Medzi najväčšie lákadlá patria diamantové ozdoby ruskej cárovnej Kataríny Veľkej, spony Márie Antoinetty, diadémy z dielne klenotníckeho majstra Cartiera alebo náramky od Boucheron.

 

                                      Náhrdelník 055

 

Diamantové múzeum v Holandsku

Milovníkom diamantov nenápadné múzeum v centre Amsterdamu ponúka ucelený pohľad na drahé kamene. Expozícia vám poodhalí príbeh diamantov od ich zrodu 200 km pod zemou až po ťažbu, opracovanie a výrobu šperkov z nich. Na konci prehliadky potom na vlastné oči uvidíte cennú zbierku korunovačných klenotov z rôznych kútov sveta alebo "opičiu lebku" - iskrivé umelecké dielo, ktoré zdobí 17 000 briliantov.

 

Iránska Národná klenotnica

Národná klenotnica v Teheráne ukrýva kus bohatej histórie Perzskej ríše a najcennejšiu zbierku klenotov na svete. Perzskí šahovia boli totiž preslávení svojou vášňou pre drahé a oslnivo krásne klenoty. Vďaka tomu dnes Národná klenotnica vystavuje slávny Páví trón, ktorý je osadený bezmála 27 000 diamantmi, alebo kameň Darya-i-Noor - najväčší ružový diamant na svete vážiaci 182 karátov. To ale nie je zďaleka všetko, v iránskej klenotnici na vás čakajú desiatky ďalších predmetov, napríklad zemeguľa zhotovená zo zlata a drahokamov, koruny posledných šahov, šperky alebo diadémy.