Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Nechajte si vyrobiť šperk vašich snov

Prvý krok je vždy najťažší

Nie je ľahké opustiť osvedčený rituál - navštíviť obľúbené klenotníctvo, vybrať, zaplatiť a odísť s pekne zabaleným darčekom. Ponuka je aj medzi sériovo vyrábanými šperkami skvelá a nájdete tam úchvatné kúsky, ale ak chcete niečo unikátne, je taká cesta príliš jednoduchá. Ak má mať darovaný šperk dušu, musí nad jeho kolískou bdieť vízia a neskrotná túžba darovať niečo, čo bude obdarovanému pripomínať darcu zakaždým, keď na šperk pozrie alebo si s ním vyjde do spoločnosti.

Umením je už voľba druhu šperku. Náhrdelník, prsteň, náušnice alebo niečo dôvernejšie? Záleží predovšetkým na tom, ako dobre budúcu majiteľku či majiteľa šperku poznáte. Niektoré ženy rady nosia prstene, iné náušnice. Náhrdelníkom, prípadne príveskom na krk, nepohrdne žiadna. Okrem toho ponúka snáď najväčší priestor pre uplatnenie fantázie a kreativity pri vymýšľaní budúcej podoby. Najčastejšie však chcú páry zvečniť originalitu svojej lásky v zásnubných či snubných prsteňoch. Práve tieto šperky si totiž o vlastný návrh hovoria najviac. Čo iné vyjadrí tak unikátne okamih ako zásnuby alebo svadba, než práve prsteň podľa vlastného návrhu?

Ani výber materiálu nie je triviálnou záležitosťou. Zlato, platina alebo paládium? Každý má niečo do seba, rovnako ako trblietavé brilianty. Čerešničkou na torte môže byť štvorica "kráľovských" kameňov - diamant, rubín, zafír a smaragd. Drahý kameň je tiež možné vyberať podľa mesačného znamenia alebo planéty. Ale to už by chcelo konzultáciu s astrológom.

 

Pokračovanie nad papierom

Vieme čo, vieme z čoho. Nastal čas predstavu budúceho šperku vizualizovať. Nápad môže prísť ako blesk z čistého neba, inokedy na seba necháva čakať celú večnosť a je nutné ho "vysedieť". Inšpirácia sa potuluje všade okolo nás, ale aj v našom vnútri. Ak nestačí povedomie o tom, čo má druhá osoba rada, čo ju baví, čo obdivuje, čím žije, potom nezostáva než vyraziť do obrazární, múzeí a do spomienok, či na google obrázky. Nehnevajte sa, keď dlho nič neprichádza. Tvorivá iskra je totiž veľmi plachá a niekedy zmizne ešte rýchlejšie než sa objaví.

Zverte svoje predstavy papieru. Nič nezatracujte, nič nevyhadzujte. Ak pokulhávajú vaše výtvarné schopnosti za vašoj kreativitou, nevadí, predstavu podchyťte aspoň slovami. Prípadne môžete prísť za šperkárom iba so základným náčrtkom. Zvyšok vytvoríte spoločnými silami v rozhovore o šperku a osobe, ktorej je určený. Či tak alebo onak, nakoniec vám šperkár predloží návrhy, z ktorých vyberiete ten pravý orechový. Začína posledná, respektíve predposledná fáza: Výroba.

 

Ako to chodí u nás

Začíname debatou nad návrhom, vytváraním variantov a upresňovaním detailov. Po konečnom rozhodnutí vytvoríme cenovú kalkuláciu. Ak je klientom odsúhlasená, založíme zákazku a po uhradení zálohy vo výške 30% kalkulovanej ceny šperku zahájime výrobu. Najprv uzrie svetlo sveta 3D vizualizácia v podobe tlačených obrázkov zobrazujúcich šperk z rôznych uhlov pohľadu.

Bez obáv môžete popustiť uzdu fantázii a vymyslieť si aj zložité detaily. Vieme pracovať s presnosťou 25 mikrónov (0,025 mm) a naši zlatníci sú špičkou vo svojom odbore. Vieme teda stvoriť skutočne filigrianske dielo. Na vizualizácií prvýkrát uvidíte, ako by mohol vyzerať šperk v skutočnosti. V tejto fáze môže zákazník stále vznášať pripomienky a navrhovať zmeny. Až je s podobou šperku spokojný a odsúhlasí jeho finálnu podobu, začíname druhú fázu. Tou je premena virtuálnej reality vo skutočný šperk. Dokončený šperk "z mäsa a kostí" dostanete do ruky tri týždne od konečného odsúhlasenia dizajnu.

Tri týždne spotrebuje vlastná výroba, transformácia materiálov zhmotňujúcu vašu pôvodnú predstavu. Práci našich šperkárov maximálne veríme a i u šperkov na zákazku poskytujeme celoživotný servis zdarma. U nás sa nemusíte báť, že sa zákazkovou výrobou idete do rizika s neistým výsledkom.

To posledné a svojím spôsobom aj najdôležitejšie ale zostáva na vás. Vybrať vhodný okamih a odovzdať originálne dar a vychutnať radosť z radosti obdarovaného.

 

Soľ nad jedinečnosť

Na záver známej a obľúbenej filmovej rozprávky hovorí múdra starenka, že láska je soľou života. Šperk vyrobený na zákazku predstavuje dokonalý dôkaz lásky. Vypovedá, že darca dlho dopredu premýšľal, ako urobiť milovanej osobe radosť, ako ju potešiť. Osobne spolupracoval na perfektnom návrhu, priložil ruku k dielu, a preto v šperku zostáva stopa jeho duše. Takéto šperky potom žijú vlastným životom, mávajú svoje tajomstvá a hlavne budú vždy dôkazom výnimočnosti vašej lásky, ktorú sériová výroba nedokáže zachytiť.

Je to úplne niečo iné ako cestou na schôdzku navštíviť náhodný obchodík a mať za pár okamihov vyriešené. Pokiaľ vo šperku necháte svoj odraz a svoju prácu, budete si darček oveľa viac vážiť.

Tri prstene z našej ponuky pre načerpanie inšpirácie. Ďalšie nájdete tu

Vybrať prsten

Bohato zdobený zásnubný prsteň

Snubný prsteň v kombinácii dvoch farieb zlata

Zásnubný prstienok s kvetinovou korunkou

Originálnym šperkom v tvare kvetiny zaiste vyčarujete úsmev na tvári vašej vyvolenej. Šestnásť okvetných lístkov obklopuje oslnivý stredový briliant. Jedinečný je aj rovný profil obrúčky.

Veľmi elegantný model snubných prsteňov. Obľúbenou kombináciu bieleho a červeného zlata dopĺňa matné lesklé prevedenie a v dámskom prsteni naviac aj sedem prepychových kameňov.

Jemný a romantický zásnubný prstienok. Dominuje mu korunka v tvare kvetu, ktorá drží jeden oslnivý kamienok. Ideálna voľba, ak má vaša partnerka rada skôr nenápadnú, prirodzenú krásu.