Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Romantická svadba v prírode: Ako na ňu?

 

                                                            Photo by Foto Pettine on Unsplash

 

Svadobný obrad inšpirovaný prírodou

O výzdobu sa z veľkej časti postará sama matka príroda. Či už si pre obrad vyberiete malebné vinice, rozprávkovú čistinu v lese alebo romantickú lúku, okolité kulisy dodajú svadobnému obradu jedinečnú atmosféru. Slávobrána by potom mala byť dokonale zladená s okolitou prírodou, vybrať tak môžete variantu v tvare kruhu zdobenú záplavou kvetov, ak chcete ale niečo jednoduchšieho, krásne pôsobí i slávobrána z brezových konárov. Snubné prstienky sa potom počas obradu budú krásne vynímať na podnose z živých kvetov, machu alebo kúsku dreva.

 

Cena svadby v prírode

Na koľko vás taká svadba v prírode vyjde? Samozrejme záleží, ako si svoj svadobný deň predstavujete. Ak sa o výber miesta, dekorácií, zariadenie svadobnej hostiny a koordináciu obradu postaráte sami, ušetriť môžete aj stovky. Čo nezvládnete sami, nechajte na svadobnej agentúre alebo poproste svojich blízkych, ktorí sa s radosťou na vašom dni "D" budú podieľať. Za samotný svadobný obrad potom zaplatíte okolo 60 eur, v prípade, že máte svadbu mimo dní stanovené ako sobášne, počítajte s poplatkom navyše.

 

Aké formality svadobný obrad v prírode obnáša?

Jediné, čo potrebujete ohľadom svadobného obradu v prírode zariadiť, je zohnať oddávajúceho a prenajať si pozemok. Ak miesto patrí súkromnému majiteľovi, je potrebné sa dohovoriť s ním, v prípade, že pozemok spadá pod mestský úrad, zájdite na kataster, kde s vami doladia nutné formality. Počítajte tiež s tým, že svadobný obrad mimo sobášnu sieň je potreba dohovoriť s matrikou.

 

 

Hlavné výhody svadby v prírode

 

  • Uvoľnenosť obradu a komorná atmosféra
  • Romantické kulisy
  • Miesto vyberiete na mieru vašim predstavám

 

Tipy na najromantickejšie miesta v Česku

Kúzelných miest pre svadbu v prírode v podobe lesných čistín, majestátnych výhliadok alebo romantických lúk je v Česku mnoho, napriek tomu odporúčame začať hľadať s dostatočným predstihom. Lokalitu vyberajte aj s ohľadom na svadobčanov, ak sú medzi nimi starší príbuzní, mamičky s kočíkmi alebo malé deti, svadba na kopci nebude tou najlepšou voľbou.

 

A ktoré miesta v tuzemskej prírode sú pre svadbu ako stvorené?

 

  • Malebné vinárstva v okolí Pálavy a Břeclavska
  • Zatopená pieskovňa v Adršpachu
  • Panenská príroda v okolí Kokořín
  • Panská skala v Lužických horách
  • Jelenie lúky v Krkonošiach

 

Čo si obliecť na svadbu v prírode?

Svadby v prírode dokonale ladia s Boho štýlom. Žiadne utiahnuté korzety, ani okázalé Puget, ale romantické splývavé šaty s čipkou či vo farbe slonovinovej kosti. Skrátka v znamení ľahkosti a nežnosti. Kvetina z lúčnych kvetov, venček miesto závoja a jemné náušnice z ružového zlata potom podčiarknu éterickú krásu Boho nevesty. Páni sa naopak nemusia trápiť v obleku, ale môžu staviť na ľanové nohavice a košeľu s vykasanými rukávmi. Nespútaný look doladia traky, plátený klobúk či drevený motýlik.

 

Netradičné svadobné menu

Svadobná hostina by mala byť ladená v rovnakom duchu ako samotný obrad. Tou najlepšou variantou je samozrejme osláviť vstup do manželstva pod šírym nebom, je ale dobré mať v zálohe aj variant B, aby vám rozmary počasia nepokazili váš veľký deň. Hostinu je preto ideálne usporiadať na záhrade pri starom mlyne, romantickej drevenici alebo statku, kde sa môžete prípadne schovať pred dažďom.

 

Či sa už rozhodnete spečatiť svoju lásku kdekoľvek, večným symbolom vášho veľkého dňa budú svadobné obrúčky. Zastavte sa u nás v niektorej z pobočiek v Prahe, Brne alebo Bratislave, kde s vami preberieme vaše predstavy. Pravidelne tiež obmieňame ponuku hotových originálnych kúskov, ktorú si môžete pozrieť v pohodlí domova.