Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svadobní dodávatelia: ako vybrať svadobného fotografa, tortu a DJ?

 

                                                                                        Marten Bjork, Unsplash.com

 

Snáď žiadnemu dňu v živote nevenujeme toľko času s prípravami ako tomu svadobnému. Kde však spoľahlivých profesionálov , ktorí váš deň dovedú k dokonalosti, nájsť? Zo všetkého najskôr sa popýtajte na referencie rodiny, priateľov a známych. Pokiaľ ani tam nepochodíte, studňou užitočných tipov a recenzii na fotografov, cukrárne a DJ sú svadobné portály alebo skupiny na Facebooku. Vytipujte si online dva a až tri favoriti , s ktorými si potom dohodnete schôdzku, kde osobne doladíte ostatné detaily.

 

Ako vybrať svadobného fotografa

Zatiaľ čo šaty, hostina a torta sa deň po svadbe začnú rozplývať v spomienkach, svadobne fotky budú pripomienkou vášho veľkého dňa na vždy. Výber fotografa, ktorý váš deň D zveční , preto neodkladajte na poslednú chvíľu.

 

Kedy a kde fotografa hľadať?

Kvalitný fotograf má diár plný od júna do septembra i na rok dopredu. Pokiaľ však plánujete svadbu mimo sezónu alebo obvykle svadobné dni, šance na voľný termín sú samozrejme väčšie. Svadobné fotenie je obor, s ktorým sa v posledných rokoch roztrhlo vrece, nepodceňujte referencie a prečítajte si tiež recenzie na vybraného fotografa.

 

 

Posúďte kvalitu fotiek

A ako spoznať talentovaného profesionálneho fotografa? Je to jednoduché, stačí si prehliadnuť jeho portfólio. Buď sa vám fotografie budú hneď páčiť alebo nie. Fotky samozrejme musia byt ostré, všetky ostatné kritéria sú ale subjektívne – od kompozície, spôsobu štylizácie novomanželov až po celkovú atmosféru fotiek. Ideálne je prejsť si dve až tri svadby, kde uvidíte, akým štýlom fotograf svadobný príbeh vypraví. V neposlednom rade je pri výbere dôležitá aj cena, vyžiadajte si cenník a porovnajte kvalitu portfólia s cenou , ktorá sa najčastejšie pohybuje v rozmedzí od 460€ do 960€ za celodenné fotenie.

 

Dohodnite si osobné stretnutie

Fotky sa vám páčia a termín ma fotograf voľný? Dohodnite si predsvadbovú schôdzku, kde sa osobne zoznámite, osobnosť fotografa je totiž pri výbere rovnako tak dôležitá ako jeho fotograficky um. Strávite s ním celý svadobný deň a s človekom , ktorý vám padne do oka, to bude oveľa príjemnejšie než s arogantným talentovaným profesionálom.

 

Svadobná torta ako z rozprávky

Svadobná torta je taká perla celej svadobnej hostiny. Mala by nie len úžasne vyzerať, ale aj skvele chutiť. Ako odhadnúť jej veľkosť a na čo sa pri výbere zamerať?

 

Torta musí byt dokonala po všetkých stránkach

Ako náhle máte vytypovaných par cukrárov, nechajte si od nich pripraviť ochutnávku vzorky a náplní. Pokaľ vám torta chutí, môžete sa presunúť k výberu štýlu , náplní a veľkosti samotnej torty. Podľa množstva hostí cukrár navrhne počet poschodí svadobnej torty, obecne však platí že na jedného hosťa pripadne 200g torty. Vzhľadovo by mala torta ladiť so štylizáciou celej svadby. Inspiráciu môžete hľadať napríklad v trendy holých tortách. Ingrediencie potom ladíte s cukrárom podľa sezóny, v lete ozdoby zo šľahačky a čokolády radšej nahraďte ovocím, kvetinami alebo mašľou. Vedľa vzhľadu torty sa nezabudnite dohodnúť na cene, termínu a spôsobu dodania.

 

Ako vybrať DJ, s ktorým hostia pretancujú črievice

Hudba je príjemnou kulisou celého svadobného dňa, dokáže vytvoriť tu správnu atmosféru a umocniť výnimočné chvíle. Ideálne je, keby ste počuli DJ hrať na svadbe kamarátov alebo blízkych. V opačnom prípade si prečítajte aspoň recenzie, všimnite si, či DJ vedel reagovať na náladu hostí, postaviť všetky generácie svadobčanov zo stoličiek a mať plynulé prechody medzi pesničkami. Okrem kvalitnej hudobnej selekcie by DJ mal byť vybavený profesionálnou technikou -  ozvučením počnúc a osvetlením končiac.

 

Večnou spomienkou na váš svadobní deň, ktorá ani po rokoch nevybledne, budú snubné prstene. Zastavte sa u nás v niektorej z pobočiek v Prahe, Brne alebo v Bratislave, kde s vami preberieme všetky vaše predstavy. Pravidelne  tiež obmeňujeme ponuku hotových originálnych kúskov, ktoré si môžete prehliadnuť v pohodlí domova.