Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Veľkosti briliantov v zásnubných prsteňoch

Páni, vyberáte pre svoju milú zásnubný prsteň s briliantom? Poradíme vám, ako sa zorientovať vo veľkostiach briliantov v našich prsteňoch a ako vybrať ten pravý zásnubný prsteň s briliantom z ktorého sa vašej vyvolenej podlomia kolená.

 

V zlatníctve Rýdl máme v štandardnej ponuke zásnubné prstene s priemerom briliantov vo veľkostiach od 2,90 mm(najmenší briliant) po veľkosť 6,00 mm (najväčší briliant). Optické rozdiely medzi najmenším a najväčším briliantom sú viditeľné voľným okom (v tabuľke) Pre lepšiu predstavu - briliant s najmenším priemerom 2,90 mm je veľký ako väčšia špendlíková hlavička, briliant s priemerom 6,00mm odpovedá guľôčke hrášku.

blog_velikosti_briliantů_rýdl.jpg

LOVE 076_velikoti briliantů.jpg

Bestseller medzi zásnubnými prsteňmi s briliantmi

Pre ešte lepšiu predstavu si veľkosť briliantov vysvetlíme na konkrétnom prsteni. Medzi jeden z našich najpredávanejších modelov patrí elegantný zásnubný prsteň s briliantom LOVE 076.

 

Tento obľúbený zásnubný prsteň vyrábame vo veľkostiach od priemeru briliantu 3,50 mm (0,15ct) po priemer briliantu 5,00 mm (0,50ct).

Čím väčší briliant, tým vyššia cena za briliantový zásnubný prsteň

S veľkosťou briliantov priamo súvisí cena briliantu. Čím väčší má briliant priemer, tým je prsteň drahší.

 

Cena za zmienený zásnubný prsteň LOVE 076 sa pohybuje od 710 € po 2928 €.

S veľkosťou briliantov (v mm) u zásnubných prsteňoch súvisí taktiež váha briliantov, ktorá sa uvádza v karátoch (ct = carat). Pre lepšiu predstavu si opäť uvedieme konkrétny príklad.  Keď si kúpite zásnubný prsteň s 0,50 karátovým briliantom (ct) bude váha briliantu 0,1 gramu.  Vždy platí, že 1 karát = 0,2 gramu.

blog_ velikosti kamenů_ořez.jpg

velikosti zasnubni_3.jpg

Čo je briliant?

Keď je reč o briliantoch, poďme si v skratke vysvetliť, čo je briliant a v čom sa líši od diamantu. Úplne najjednoduchšie povedané - diamant je nerast (kameň), z ktorého vybrúsením do guľatého brusu vzniká briliant. Taký briliant sa následne osadí do šperku, napríklad práve do briliantových zásnubných prsteňov.

Filtrácia ceny pre uľahčenie výberu

Máte obmedzený budget ale aj napriek tomu chcete kúpiť krásny zásnubný prsteň s briliantom? Použite pri výbere zásnubného prsteňa na našom webe jednoduchú filtráciu. Najskôr vyberte druh kameňa (diamant) a potom zvoľte z cenových kategórií pre zásnubné prstene s briliantmi - zobrazia sa briliantové zásnubné prstene, ktoré v danom cenovom rozpätí máme v ponuke.

 

Prstene na mieru

Máte o zásnubných prsteňoch konkrétnu predstavu, ale nevybrali ste si z našej ponuky? V zlatníctve Rýdl prstene nielen predávame, ale hlavne vyrábame, preto vám radi zhotovíme zásnubný prsteň na mieru podľa vášho priania alebo konkrétneho návrhu. Či už si prajete vyrobiť presnú kópiu zásnubného prsteňa slávnej osobnosti alebo napríklad rodinného klenotu, pre našich majstrov zlatníkov to nie je žiadny problém.

velikosti zasnubni_4(1).jpg

velikosti zasnubni_5.jpg

Porovnajte si veľkosti briliantov v kamennej predajni

Je pre vás ťažké si veľkosť briliantov u zásnubných prsteňoch predstaviť? Príďte si prstene pozrieť naživo k nám na predajňu. Všetky zásnubné prstene so všetkými veľkosťami briliantov, ktoré vidíte na našom e-shope, máme k dispozícii v našich kamenných predajniach v Prahe, Brne a v Bratislave.

 

S výberom zásnubných prsteňov na našich pobočkách vám pomôžu šikovné asistentky, ktoré už majú skúsenosti s tým, čo sa ženám páči, a tak vám pomôžu vybrať ten pravý zásnubný prsteň s briliantom.