Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Viete ako sa správne starať o prstene?

Pozor na chemikálie a pot

Nech už máte prsteň vyrobený z akéhokoľvek kovu, zlata, paládia alebo platiny, žiadnemu z materiálov nepristane kontakt s chemikáliami. Preto vo chvíli, keď sa chystáte na veľký poriadok, chráňte svoje ruky gumovými rukavicami. Alebo ešte lepšie, prstene si dávajte dole a uschovajte na suchom mieste. Rovnako tak prsteňom nepristane ani častý kontakt s telesným potom, a preto by ste  si mali prstene odkladať aj pri športe. Ak nosíte strieborné prstene a iné šperky z tohto kovu, dávajte ich dole aj pred vstupom do bazénu – obsah chlóru totižto spôsobuje černanie striebra. 
 
Pozor dajte aj na kamene vsadené do prsteňov. Aj keď sú diamanty najtvrdším nerastom, ich kontakt s iným veľmi tvrdým alebo drsným materiálom môže spôsobiť ich prasknutie. Takéto poškodenie je bohužiaľ nevratné  a znehodnocuje prsteň nielen z hľadiska estetickej, ale aj hodnotnej stránky. Zirkóny sú omnoho mäkšie a šanca na rozbitie tak narastá. 
 

Kvalitné čistenie zaistí skúsený zlatník 

Drobné nečistoty, ktoré sa môžu usadzovať v záhyboch prsteňov alebo okolo vsadených kamienkov, zvládnete jednoducho odstránením pomocou dreveného špáradla. Nikdy šperk nečistite kovovými predmetmi (napr. ihlou), aby ste ho nepoškrabali. V ideálnom prípade nechajte čistenie všetkých šperkov, nielen prsteňov na skúsených profesionálov. 
 
Jeden krát za rok si urobte čas a odneste všetky šperky, ktoré pravidelne nosíte, do zlatníctva. Skúsení klenotníci sa postarajú o kvalitné a šetrné čistenie, vďaka ktorému sa budú všetky  Vaše prstene opäť lesknúť ako nové.