Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Viete, čím sa zirkóny odlišujú od diamantov?

Na začiatok je dobre urobiť si jasno v tom, čo vlastne zirkón je. Ide o chemickú zlúčeninu, na rozdiel od diamantu, ktorý je prírodného pôvodu. Zirkóny sú na viac samozrejme krehšie a mäkšie, ako diamanty – čo môže byť tiež jedným z rozhodujúcich faktorov. 
 
Na prvý pohľad však zirkóny od diamantov nespoznáte. Pri letmom pohľade na nový prsteň, ktorým sa Vám chváli zasnúbená kamarátka, nedokážete laickým okom rozoznať, či ide o zirkón alebo nie. Pokiaľ by ste však ten istý zásnubný prsteň videli o rok či dva neskôr, pravdepodobne by ste už poznali, že nejde o diamant. Ten totiž na rozdiel od zirkónu vydrží lesklý a žiarivý po mnoho rokov, kde to zirkón stráca svoj žiarivý povôd už po jednom roku. Vďaka tomu, že je diamant extrémne tvrdý a jeho povrch sa nenaruší, dokáže i po rokoch krásne odrážať lúče svetla a rozžiariť celý prsteň. U mäkšieho zirkónu je bohužiaľ táto možnosť nereálna.
 
Krásny lesk diamantu je daný aj tým, že má vyšší index lomu svetla ako zirkón a je preto v prsteni viac iskrivejší. Rozdiel medzi týmito kameňmi laickým okom nespoznáte, pokiaľ sa bude jednať o veľmi malý zasadený kamienok – pokiaľ ich však bude napríklad päť vedľa seba alebo sa bude jednať len o jeden veľký kameň, tak spoľahlivo rozoznáte, či máte pred očami zirkón alebo diamant. 
 
Nepopierateľnou výhodou zirkónu je však ich cena, ktorá je mnohonásobne nižšia ako u diamantoch. Položte si však nasledujúcu otázku : chcem šetriť na niečom, čo si zadovážim na celý život ? Zásnubný prsteň a svadobné obrúčky sú totiž výnimočnými šperkami, ktorých hodnota by mala byť trvalá a rovnaká aj po 50 rokoch nosenia. Premýšľajte preto, či budete radšej investovať do diamantov alebo sa uspokojíte so zirkónmi. Už nech sa rozhodnete tak, či tak, dôležité je, že výber prsteňa bude vychádzať priamo z Vášho srdca a spojí dva rôzne životy v jeden spoločný.