Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ako naplánovať svadbu v 10 krokoch a na nič dôležité nezabudnúť?

1.        Zbierajte inšpiráciu

Kocháte sa pohľadom na trblietajúci sa zásnubný prsteň aj svojho budúceho manžela, ale čo ďalej? Akonáhle sa dostatočne pokocháte, vytvorte si vo svojom mobile alebo počítači svadobnú zložku a začnite si šetriť inšpiračné fotky z Pinterestu alebo napríklad Instagramu, kde sa určite oplatí sledovať aj relevantné hashtag typu #weddinginspiration alebo #weddingdress. Vďaka tejto zložke získate ucelenú predstavu o tom, ako a kde by sa svadba mala odohrať a v akom duchu (téme) sa niesť. Inšpiráciu začnite zbierať aspoň rok pred svadbou.

 

2.        Stanovte rozpočet, termín a svadobné miesto

Hneď ako prvé si spoločne s partnerom stanovte svadobný rozpočet, pretože práve od neho sa budú odvíjať ďalšie kroky vášho plánovania. Zároveň s tým vyberte aj vhodný termín a obvolajte vybrané svadobné miesta, zatiaľ čo si zbežne premyslíte miesto konania obradu, hostiny, párty a s tým spojenú logistickú náročnosť a prípadné presuny medzi miestami. A samozrejme možnosti ubytovania hostí.

 

Tip: Potom, čo viete dátum a miesto konania svadby, si naplánujte rozlúčku so slobodou a ďalšie pred a po svadobné oslavy, ideálne v čase, než vypuknú intenzívne svadobné prípravy.

3. Zaistite oddávajúceho

Veľkom témou je tiež oddávajúci. Ten by mal byť z matriky danej obce, kde sa obrad koná. V mieste vášho trvalého bydliska vás môže oddať aj príslušný (miesto) starosta. Nie vždy sa ale podarí zladiť vybraný termín s oddávajúcimi dňami. V krajnom prípade vás môže oddať aj farár (potom sa jedná o cirkevný sobáš), a to aj keď ani jeden z vás nie je veriaci.

 

4. Vytvorte si zoznam hostí a vyberte kameramana a fotografov. 

Ďalej si zostavte zoznam hostí, družičiek, zvoľte si svedkov a urobte si prieskum všetkých dodávateľov ako napríklad fotografov, kameramanov, cateringových spoločností, svadobných koordinátoriek, floristek, hudobníkov / Djov i požičovní šiat / krajčírok. Myslite na to, že tí naozaj šikovní fotografi a kameramani bývajú veľmi často rezervovaný na viac ako rok dopredu. V rámci prieskumu sa spoločne dohodnite aj o programe a svadobnej zábave, aby ste čo najskôr oslovili prípadne kúzelníkov, zabávača alebo iného umelca. Zhruba 9 mesiacov pred dňom Dé rozpošlete predbežné svadobné oznámenia, tzv. Save-the-date.

.

5. Catering, svadobnú tortu a čas ochutnávok (8 mesiacov pred svadbou)

Zhruba 8 mesiacov pred svadbou začnite riešiť catering (ak ho nemáte zaistený v mieste konania svadby) a svadobnú torta. Svadobné menu si buď môžete navrhnúť sami alebo si nechať poradiť od cateringovej spoločnosti. Naša hlavná rada znie: pýtajte sa. Či už na špeciálne požiadavky ako vegánskej možnosti, bezlepkové pokrmy, požičanie inventára alebo zaistenie schopnej obsluhy. A hlavne - ochutnávajte! To isté platí aj pre svadobnú tortu.

 

6. Svadobné šaty

Po množstve telefonátov a zariaďovania prichádza konečne vaša chvíľa a tou je výber svadobných šiat. Tak na chvíľku vystúpte z plánovacieho kolotoča, vydýchnite a urobte si pekný deň v spoločnosti kamarátok, šampanského a svadobných šiat. Skrátka nepríde ani ženích, však ten to bude mať s výberom obleku určite oveľa jednoduchšie. 

Naplánujte a vyberte si tiež​:

  • líčenie
  • účes
  • topánky
  • (párty) šaty na prezlečenie
  • šaty pre družičky
  • svadobné dresscode, ak na ňom lipnete

 

7. Nábytok, dekorácie a kvetinová výzdoba

Aspoň pol rok pred svadbou už majte napevno dohodnutých všetkých dodávateľov, tzn. zaistený nábytok, aparatúru, tanečné pódium, párty stany, nábytok a vôbec všetok prenájom vecí a ich dopravu na miesto. A konečne sa dostávame k svadobnej výzdobe. Teraz v sebe buď pomaly začnite prebúdzať kreatívneho ducha, alebo si zaobstarajte výzdobu zo svadobnej požičovne.

V tejto fáze sa o slovo hlási tiež:​

  • kvetinová výzdoba a svadobné kytice (pre nevestu, družičky, mamičku nevesty i ženícha)
  • personalizované predmety ako napríklad svadobné noviny, plecháčikov, hrnčeky a pod.
  • svadobné kniha
  • svadobný zoznam prianí
  • darčeky pre hostí a družičky
  • tlačoviny (pozvánky, menovky, ďakovacie kartičky ...)

 

7. Blížime sa do finále (4 mesiace pred svadbou)

Aspoň 4 mesiace pred svadbou vytvorte finálny zoznam hostí. Zasadací poriadok na svadobnú hostinu nie je nutnosťou, avšak niektoré páry ho uprednostňujú, či už kvôli etikete alebo pre lepšiu organizáciu. Ak sa pre neho rozhodnete, nezabudnite si naštudovať jeho pravidlá a zároveň nechať zhotoviť menovky na stôl. Svadba sa už rýchlo blíži, a je preto najvyšší čas naplánovať tiež detailný harmonogram celého svadobného dňa a prebrať ho okrem iného so  sobášiacim a všetkými dodávateľmi.

 

Okrem toho si nachystajte:​

  • svoje svadobné sľuby
  • priebeh prípitku prípadne svadobných tradícií
  • pesničky na obrad a prvý tanec
  • playlist pre Dj

 

8. Vyberte snubné prstene

V prípade, že si nechávate zhotoviť snubné prstene na zákazku, počítajte s tým, že ich zhotovenie môže trvať aj v horizonte niekoľkých týždňov. S ich výberom preto začnite aspoň 2-3 mesiace pred svadbou, nech máte dostatok času na zladenie svojich prianí a predstáv. Radi ich s vami preberieme aj u nás na predajniach v Prahe, Brne alebo Bratislave. Akonáhle presunieme vašu predstavu na papier a návrh si odsúhlasíme, svoje snubné prstene obdržíte zhruba za 3 týždne. (Ak nesúhlasia, prosím pozmeniť).

9. Rozošlite pozvánky

Dva mesiace pred svadobným dňom rozošlete hosťom pozvánky a akonáhle vám všetci odpovedia, potvrďte finálny počet ľudí cateringovej spoločnosti. Pripravte si ďakovné listy za svadobné dary a premyslite výslužku. Nenechajte nič na náhodu a pri všetkých dodávateľov si účasť radšej overte aj niekoľkokrát.

 

10. Deň Dé

Tesne pred očakávaným dňom si naordinujte pokoj a myslite na to, že tak či tak najskôr prežijete svoj najkrajší deň v živote. Veľa neviest sa snaží, aby bolo všetko úplne dokonalé, napriek tomu vám však mnohokrát nakoniec potvrdia, že najdôležitejšie na celej svadbe sú predovšetkým ľudia a celková atmosféra.

 

Naplánovať nádhernú svadbu zvládlo už toľko neviest pred vami, zvládnete to určite aj vy. Držíme vám palce!​

 

Prečítajte si tiež:

Najkrajšie svadby celebrít roka 2018

Vyznajte sa v štýloch zásnubných prsteňov