Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Náušnice z bieleho zlata vs. strieborné náušnice. Ktoré vyhrajú?

Biele zlato

Šperky z bieleho zlata sa tešia veľkej obľube, a to nielen v posledných rokoch. Ide totiž o vysoko kvalitný a univerzálny kov, ktorý sa hojne používa ako na výrobu snubných a zásnubných prsteňov, tak aj pre zhotovenie šperkov na bežné nosenie. Najviac mu to pristane v spoločnosti diamantov, ktoré na ňom nádherne vyniknú.

Biele zlato vzniká zliatinou čistého zlata s kovmi ako sú striebro, zinok, palladium či nikel. Zliatina niklu je tvrdšia a pevnejšia, a hodí sa tak pre jednoduché náušnice a prstene, oproti tomu zliatina s paládiom je mäkšia a ohybnejšie, teda šperkarom sa s nimi lepšie pracuje, najmä potom pri osadzovaní drahými kameňmi. Pre belší nádych sa potom biele zlato poťahuje rhodiom.

 

 

Vedeli ste, že ...

... pravidelné obnovenie lesklej vrstvy ródia u šperkov z bieleho zlata u nás získate v rámci celoživotného servise úplne zadarmo?

 

Náušnice z bieleho zlata

Biele zlato si získalo svoju popularitu hlavne preto, že vyniká všetkými vlastnosťami ako zlato žlté, a síce vysokou odolnosťou, tvrdosťou a veľmi dlhou životnosťou. Pokiaľ si teda kúpite náušnice z bieleho zlata, môžete sa spoľahnúť, že vám vydrží roky, bez toho, aby po pár mesiacoch či rokoch nosenia stratili svoju iskru.

 

Rýdzosť bieleho zlata udávajú karáty, tým pri výbere náušníc z bieleho zlata určite venujte pozornosť. Značka "kt" sa delí na 24 dielov, čisté biele zlato má teda 24 karátov, lenže pre výrobu šperkov je príliš mäkké. Pridaním vybraných zliatin potom najčastejšie vzniká biele zlato s rýdzosťou 14t alebo 18kt, ktoré používame na výrobu náušníc, prsteňov a ďalších šperkov aj u nás v zlatníctve Rýdl.

 

Z dielne Rýdl:

 

                                                             
  Náušnice L062 - detail Náušnice L074 - detail Náušnice L079 - detail  

 

Striebro

Striebro sa radí medzi lacnejšie materiály, ktoré pre svoju dostupnosť vyhľadáva hlavne mladšia generácia. Oproti zlatu je oveľa mäkšia a poddanejšia, tiež sa ale oveľa ľahšie poškriabe. Klenotnícke striebro tvorí z 90% striebro doplnené meďou. Pre zvýšenie kvality sa potom strieborné šperky taktiež poťahujú rhodiom, napriek tomu však po čase černajú, pretože striebro je k oxidácii extrémne náchylné. Práve černanie striebra patrí medzi jeho najväčšie nedostatky.

 

Strieborné náušnice

Strieborné náušnice vás nebudú stáť celý majetok a z väčšej vzdialenosti dosť možno rozdiel pri porovnaní s náušnicami z bieleho zlata ani nespoznáte. Pri bližšom preskúmaní však uvidíte zreteľný rozdiel v lesku - biele zlato vás doslova oslní, striebro vás neurazí, ale ani nenadchne. Pri robení strieborných náušníc, prípadne iného strieborného šperku, počítajte s tým, že si nekupujete kvalitu na celý život. U strieborných šperkov sa jedná skôr o dočasnú parádu, ktorá vás po čase sklame čiernym nádychom, ba dokonca ryhami a ďalšími nedokonalosťami.

 

                           

 

Čo od náušníc očakávate?

Sami seba sa teda spýtajte, čo vlastne od náušníc očakávate. Ak vám na kvalite šperku záleží a chcete, aby si svoju krásu zachoval, poobzerajte sa po náušniciach z bieleho zlata. V našej Rýdl dielni pre vás tvoríme náušnice z bieleho zlata najrôznejších dizajnov, od jemných kôstok cez visiace náušnice až po skvostné kúsky zdobené perlou. Ak hľadíte iba na cenu, strieborné náušnice vám v tomto ohľade vyjdú v ústrety. Pri ich kúpe ale myslite na riziko výrazne nižšej kvality, ktorá sa na nich zrejme veľmi skoro negatívne podpíše.

 

   

Navštívte pobočky Rýdl

 
       
          

 

VYBRAŤ NÁUŠNICE

Prečítajte si tiež: