Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svadobné šperky: Ako vybrať ich správne?

Farba svadobných šperkov podľa farby šiat

Pri výbere svadobných šperkov zvážte najprv farbu materiálu a riaďte sa pritom ideálne farbou svojich svadobných šiat. Nie každá nevesta automaticky siahne po čisto bielych šatách, v takom prípade potom na farbe šperkov záleží dvojnásobne. Pozrite sa, aká farba šperkov vašim svadobným šatám najviac pristane:

 

  • Čisto biele svadobné šaty umocní šperky z bieleho zlata či platiny.
  • Krémové svadobné šaty najlepšie vyniknú s teplejším odtieňom šperkov, konkrétne napríklad s ružovým zlatom alebo zlatými šperkami.
  • Púdrové svadobné šaty a ich jemnosť podporíte šperkami z bieleho zlata, pričom práve táto farba šiat si doslova hovorí o perly.
  • Ružové svadobné šaty si zachovajú svoju nežnosť v kombinácii so šperkami z ružového zlata. Ak chcete im naopak na romantickosti ubrať, stavte na náušnice, náhrdelník alebo náramok z bieleho zlata.

Svadobné náušnice

Zatiaľ čo náhrdelník býva veľmi individuálna záležitosť, na svadobné náušnice si potrpí väčšina neviest. Náušnice na svadbu vyberajte podľa svojho tvaru tváre a strihu šiat a tiež  podľa svadobného účesu.

1. Náušnice podľa tvaru tváre

Okrúhla tvár opticky predĺžite visiacimi náušnicami alebo náušnicami v tvare slzičiek, ktoré najviac vyniknú na polovyčesaných alebo úplne vyčesaných vlasoch. To isté platí pre oválnu tvár a tvár v tvare srdca, ktorému pristanú aj náušnice štvorcového alebo diamantového tvaru. Ak sa pýšite pretiahnutou tvárou, poobzerajte sa po masívnejších náušniciach v tvare kôstky (napríklad s ligotavým drahokamom) alebo po perlách, ktoré tvár zjemnia.

2. Náušnice podľa strihu šiat

Čím honosnejšie svadobné šaty si oblečiete, tým decentnejšie náušnice si vezmite. Zásadnú úlohu zohráva aj strih a zdobenie v ramenách šiat, s ktorým by sa obrovské a výrazné náušnice mohli udierať.

3. Náušnice podľa svadobného účesu

Rovnako tak by sa náušnice nemali navzájom rušiť s vaším účesom. Plánujete obliecť závoj alebo plánujete svoj účes skrášliť množstvom kvietkov? Potom zostaňte pri jednoduchých náušniciach, napríklad jemných krúžkov alebo kôstok s drobnými kamienkami.

Svadobný náhrdelník

O tom, na aký svadobný náhrdelník padne voľba, rozhoduje z veľkej časti výstrih šiat. Veľkej obľube sa teraz tešia čipkované svadobné šaty s hlbokým výstrihom do V. Paradoxne ale práve tomuto typu šiat by náhrdelník, hoci aj podlhovastý, mohol uškodiť. K hladkým šatám s výstrihom do V sa naopak náhrdelník s podlhovastým príveskom nesmierne hodí. Svadobné šaty bez ramienok majú tú výhodu, že si k nim môžete vziať akýkoľvek náhrdelník a vždy budete vyzerať skvostne. Niektoré nevesty riešia svadobné šperky rovno setom náhrdelníka a náušníc. Tu len pamätajte, že v každej takejto kombinácii by mal dominovať len jeden šperk.

 

Náramok na svadbu

Svoj svadobný náramok vyberajte ako posledný, aby ladil so zvyškom šperkov. Všeobecne by mal byť skôr jemný a nenápadný, aby zbytočne nepútal pozornosť od šiat, stávkou na istotu je napríklad tenký náramok zo žltého alebo bieleho zlata.

Svadobné šperky s farebnými drahokamami - áno, alebo nie?

V hre svadobných šperkov samozrejme nemusia byť iba brilianty alebo jednoduché šperky bez drahokamu. Nemusíte ísť zrovna do rubínu alebo smaragdu, ale čo napríklad šperky s akvamarínom? Zo šperkov s týmto svetlomodrým kameňom srší pokoj a pohoda, a práve tej budete na svoj Deň D potrebovať najviac.

 

Svadobné šperky na zákazku

Možno sa stane, že si vyberiete natoľko atypické svadobné šaty, že tie správne šperky k nim budete hľadať len márne. Prečo sa ale vzdávať svojej predstavy, keď existuje možnosť zhotovenia šperkov na zákazku? Stačí za nami prísť s konkrétnou predstavou alebo nápadom do vybranej kamennej pobočky v Prahe, Brne alebo Bratislave a my už sa spolu s naším tímom skúsených zlatníkov aj dizajnérov spoločne postaráme o to, aby sa vaša predstava stala skutočnosťou.

A nakoniec ... V jednoduchosti je krása

Ako sami vidíte, celý výber svadobných šperkov sa točí predovšetkým okolo svadobných šiat, ich farby, strihu i materiálu či zdobeniu. Do výberu šperkov sa teda radšej pustite, až keď vám tie jediné dokonalé svadobné šaty visia doma na ramienku. Šperky, ktoré si vyberiete, by mali šaty len pekne doplniť, nie prebiť. Práve k tejto príležitosti sa maximálne viaže toľko omieľané pravidlo, že v jednoduchosti je krása. A to aj v prípade, že zvolíte úplne jednoduché svadobné šaty. Možno budete mať tendenciu zvýrazniť ich masívnymi náušnicami či náhrdelníkom, aby ste počas svojho významného dňa vynikla. Ale viete čo? Bez obáv sa držte svojho minimalizmu, pretože tým najkrajším šperkom vašich šiat sa stanete vy sama.

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Čo si nechať vyryť na snubný prsteň?

Strata snubného prsteňa: Čo s tým?