Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Strata snubného prsteňa: Čo s tým?

Keď stratíte svoj snubný prsteň, znamená to niečo?

Či už ste snubný prsteň stratili vy sami alebo váš partner či partnerka, najprv sa možno budete cítiť plný hnevu, zlosti, smútku, a to je úplne v poriadku. Pravdou je, že strata snubného prsteňa pri práci v záhradke, v mori, alebo kdekoľvek inde sa môže prihodiť naozaj komukoľvek z nás. Akonáhle príval emócií vyšumí a vy sa po neúspešnom pátraní odvážite túto skutočnosť oznámiť partnerovi, možno sa vám na mysli vynoria všelijaké povery a konšpiračné teórie. Čo strata snubného prsteňa vypovedá o vašom manželstve? Je to snáď znamenie, že nebude mať dlhé trvanie?

Vaša láska nie je začarovaná v prsteni

Akékoľvek povery a čierne myšlienky okamžite hoďte za hlavu, pretože snubný prsteň, hoci ste ním potvrdili vaše manželstvo, je stále len prsteň. Nie je v ňom začarovaná vaša láska ani elixír večnosti a na svete je nespočetne  ľudí, ktorých manželstvo trvá desiatky rokov aj napriek stratenému snubnému prsteňu.

 

Zaobstarať jeden nový snubný prsteň alebo oba nové?

A teraz sa dostávame k tej racionálnej stránke, a tou je riešenie. Ponúkajú sa vám v podstate dve možnosti, ako situáciu so strateným snubným prsteňom riešiť: Buď si zaobstaráte úplne totožný snubný prsteň, prípadne si ho necháte znova vyrobiť na zákazku, alebo sa rozhodnete, že si necháte vyrobiť kompletne nové snubné prstene pre oboch z vás. Toto riešenie vás síce nevyjde najlacnejšie, zato vám však dá pocit, že máte prstene stále z rovnakého kusu kovu.

Kde a ako partnerovi či partnerke prsteň znova navliecť?

Ak sa rozhodnete pre prvý variant, najskôr vám bude pripadať trochu zvláštne, aby si vaša polovička prsteň vytiahla v zlatníctve a cestou domov si ho nasadila akoby sa nechumelilo. Obzvlášť ak ste romantické povahy, bude sa vám to zdať absolútne nemysliteľné. Elegantným riešením môže byť napríklad to, že svojho partnera či partnerku vezmete na obľúbené miesto, piknik alebo dobrú večeru a tam mu prsteň znovu navlečiete.

 

Obrad druhýkrát

V prípade, že kupujete alebo si nechávate zhotoviť úplne nové snubné prstene, si obrad môžete pokojne súkromne zopakovať, niektoré páry to dokonca zoberú tak doslovne, že usporiadajú oslavu s rodinou a priateľmi, pred ktorými si zopakujú svoje sľuby a znovu prstene navlečú. skrátka zrealizujte čokoľvek, čo vám po tejto stránke navráti pocit spolupatričnosti a nenechajte sa odradiť okolím, ktorému pripadá, že situáciu zbytočne riešite.

Či už váš stratený snubný prsteň pochádzal od nás zo zlatníctva Rýdl alebo nie, v každom prípade s vami vaše priania a predstavy radi preberieme v niektorej z našich kamenných pobočiek v Prahe, Brne alebo Bratislave, kde sa za nami neváhajte zastaviť. V prípade, že idete tzv. na istotu do niektorého z našich stálych modelov v ponuke, stačí len zadať objednávku snubného prsteňa na našom e-shope a nechať si prstene doručiť domov alebo na predajňu.

 

VYBRAŤ SNUBNÝ PRSTEŇ

 

PREČÍTAJTE SI TIEŽ:

Čo si nechať vyryť na snubný prsteň?

Ako najlepšie skombinovať snubný a zásnubný prsteň?