Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Profily snubných prsteňov - ako sa líšia a ktoré vybrať?

Čo je profil snubného prsteňa?

Profil snubného prsteňa je v podstate vnútorný a vonkajší tvar prsteňa. Existujú 3 základné typy profilov s ktorými sa u snubných prsteňov stretnete najčastejšie. Všetko, čo o nich potrebujete vedieť, sa dozviete ďalej v článku.

 

profily 1000x600.jpg

Ako a podľa čoho vyberať profil snubných prsteňov?

Profil nielenže udáva dizajn prsteňa, ale zároveň ovplyvňuje aj to, ako sa vám bude nosiť. Nemožno povedať, že by niektorý typ profilu bol lepší ako iný, veľmi záleží na tom, čo sa vám páči, čo od snubných prsteňov očakávate a aký štýl života máte. Ak prídete k nám na pobočku s tým, že hľadáte "niečo elegantného, ​​jemného a pohodlného", dosť možno pred vás rozprestrieme decentné snubné prstene s vonkajším zaobleným profilom. Naopak, v prípade, že vám záleží na modernom dizajne, s najväčšou pravdepodobnosťou vás najviac osloví prstene s rovným profilom.

913_BLOG.png

V komfortnom profile a šírke 3 mm sú napríklad snubné prstene 913.

1. Komfortný profil

Ako už názov napovedá, komfortný profil snubných prsteňov sa vám bude príjemne nosiť. Práve z tohto dôvodu sa tento typ obrúčok radí medzi najobľúbenejšie. Komfort pri nosení má na svedomí mierne zaoblená vonkajšia aj vnútorná strana profilu. Ide o najpoužívanejší a zároveň o typ profilu, ktorý veľmi dobre sedí pánom, pretože ide vďaka zaobleniu ľahko pretiahnuť aj cez mohutnejšie kĺby.

 

Obzvlášť pekne vyzerajú u komfortných profilov sety snubných prsteňov. Ak chcete mať prstene zladené do posledného detailu, tu máte istotu, že nešliapnete vedľa.

2. Plochý (rovný) profil

V našej ponuke sa ďalej stretnete sa snubnými prstenmi s rovným profilom. Prstene v tomto prevedení sú z vonkajšej strany rovné a vnútri zaoblené, teda sú pri nosení rovnako pohodlné ako snubné prstene s komfortným profilom. Nemusíte sa teda báť, že by sa vám hrana pri nosení akokoľvek zarezávala.

 

Rovné profily nájdete často u minimalistických snubných prsteňov, z našej ponuky sa jedná napríklad o tieto jednoduché snubné prstene z bieleho zlata, ktoré vám vyrobíme v matnom aj lesklom prevedení.

933_BLOG.png

Snubné prstene s rovným profilom vás zaujmú v prípade, že hľadáte moderný a nadčasový design. V rovnom profile a šírke 3 mm sú napríklad snubné prstene 933.

923_BLOG_OPRAVA.png

V okrúhlom profile a šírke 3 mm sú napríklad snubné prstene 923.

3. Viac guľatý profil

Medzi klasiku rovnako patria snubné prstene s guľatým profilom. Jedná sa o najguľatejšie typ vonkajšieho profilu s jemným vnútorným zaoblením o šírke 2-6 mm.

 

Okrúhly profil sa postará o to, že vám prsteň pekne priľne k prstu a pri nosení ho ani neucítite. Snubné prstene s guľatým profilom sú elegantné, jemné a ženské.

Všetky spomenuté profily snubných prsteňov si môžete prezrieť naživo v našich predajniach v Prahe, Brne či Bratislave. Vždy je lepšie, keď si prstene osobne vyskúšate, aby ste mali istotu, že vám dokonale padnú. S určením správnej veľkosti vám pomôžu skúšobné krúžky, ktoré máme k dispozícii v šírkach 2-6 mm. Každý z týchto snubných prsteňov vám môžeme osadiť briliantmi presne tak, ako si len budete priať.

 

Tešíme sa na vás na našich pobočkách, kde sa vám s ochotou bude venovať vyškolený personál.