Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

6 najčastejších svadobných trapasov alebo na čo si dať pozor v Deň Dé

Je absolútne prirodzené, že chcete, aby váš svadobný deň bol dokonalý. Avšak ako to už býva zvykom. Čím viac si v hlave vytvárame dokonalý scénar, tým skôr sa niečo pokazí. A že na svadbe môže nečakaných situácií nastať požehnane. Tie najpravdepodobnejšie, sme pre vás spísali v článku, aby ste vedeli, na čo sa pripraviť.

Zdroj: Unsplash

 

1. Roztrhané šaty či rozmazaný make-up

Veľa neviest má obavy z toho, že sa im roztrhnú či zašpinia svadobné šaty alebo zničí perfektne naondulovaný účes. Pre všetky takéto prípady sa oplatí mať u seba krabičku prvej pomoci (KPZ), ktorá obsahuje aspoň šitie, lesk na pery alebo rúž, púder, menší lak na vlasy, žuvačky a vreckovky. Krabičku vám poprípade môže strážiť aj kamarátka, abyste ju nemuseli mať pri sebe.

 

2. Zabudnuté obrúčky či doklady

Predstavte si scénu ako z filmu: snúbenci stoja pri oltári, zamilovane hľadia do očí a potom čo oddávajúci prednesie srdcervúcu reč, vyzve ich, aby si vymenili svadobné obrúčky. Avšak po krabičke s prsteňmi akoby sa zľahla zem. Pokiaľ prstene zabudnete doma, nejde síce o nič dramatického, ale obrad to rozhodne naruší a niekto z rodiny či priateľov bude musieť po obrúčky zájsť. Radšej krabičku s prsteňmi zverte svedkovi, ktorý ju bude starostlivo strážiť. Ostatne to býva často jedna z ich tradičných úloh. Rovnako nezabudnite aj na doklady.

 

 

3. Zlá organizácia

Možno máte pocit, že svadobný deň zvládnete ukočírovať sami a svadobná koordinátorka vám pripadá ako zbytočná investícia. Zažili ste niekedy svadbu, ktorá nemala žiaden rád ani poriadok? Nie je nič horšieho, ako keď hostia nevedia, kam ísť, kedy začína obrad a kedy fotenie, zmätene stoja v skupinkách a nevesta so ženíchom sa niekde mimo pripravujú. Svadobné aktivity by určite nemala korigovať priamo nevesta. So všetkými dodávateľmi a oddávajúcim si dopredu prejdite celý harmonogram dňa a ideálne poproste šikovnú švagrinú či kamarátku s prirodzenou autoritou, ktorá hostí včas usmerní a oboznámi ich s aktuálnym programom.         

 

4. Krájanie svadobnej torty

Zdá sa vám krájanie svadobnej torty ako banalita, pri ktorej sa predsa nemôže nič pokaziť? Tak si predstavte situáciu, kedy jeden z novomanželov absolútne netuší, akým spôsobom tortu krájať, takže krájanie pripomína skôr operáciu s nejasným záverom, či torta vôbec prežije. V horšom prípade potom torta skončí na šatách nevesty. Určite nie je na škodu sa na štýle krájania torty s partnerom dopredu dohodnúť, aby všetko prebehlo hladko.

Svadobná obrúčka - model č. 443

5. Opití hostia

Svadba je samozrejme aj o tom, že sa hostia bavia, alkohol na nej väčšinou tečie prúdom, oslavy bývajú bujaré. Často sa ale medzi hosťami nájde niekto, kto nemá tzv. stopku a opije sa tak, že na svadbe narobí hanbu, na ktorú hostia len tak nezabudnú. O to horšia situácia nastane, keď sa jedná o niekoho z blízkej rodiny. Tomu, že sa niekto opije, asi vy sami nezabránite, ale rozhodne môžete podniknúť určité opatrenia. Napríklad nenechávať alkohol vrátane toho tvrdého v ladničke len tak voľne k odberu, ale podávať ho iba na objednávku. Riziko opitia hostí znížite aj tým, že si tvrdý alkohol budú platiť individuálne.

 

6. Stratená nevesta

Únos nevesty kedysi býval zlatým klincom zábavy, našťastie dnes už sa na svadbách koná výnimočne. Nevinná zábava sa totiž môže ľahko prehupnúť v trápnu scénu, kedy je nevesta unesená na miesto, kde ju ženích nemôže nájsť, a tak sa z chvíľkového hľadania stane niekoľkohodinové pátranie po stratenej neveste. To potom končí otráveným ženíchom, sklamanou nevestou a znudenými svadobčanmi. Ak sa únosu nevesty chcete vyhnúť, informujte o tom svojich najbližších.

 

VYBRAŤ SNUBNÉ PRSTENE