Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ako vybrať svadobné miesto krok za krokom

 

 

1. Obrad vs. hostina

Výber svadobného miesta v prvom rade závisí od typu obradu. Ak sa rozhodnete pre cirkevné manželstvo, svoje áno si môžete povedať iba na miestach cirkví na to určených, typicky v kostoloch či chrámoch. Civilný obrad potom uskutočníte v podstate kdekoľvek, kde vás bude môcť oddať príslušný starosta či matrikár. Je teda jasné, že cirkevné svadba sa s najväčšou pravdepodobnosťou odohrá na niekoľkých rôznych miestach, či už v reštaurácii, alebo hoteli, na ktorý sa po obrade všetci presúvajú. V rámci civilnej svadby si preto najprv položte zásadnú otázku:

 

Chcete, aby sa celá svadba odohrala na jednom mieste?

 

Ak áno, zúži sa tým vaše možnosti. Rovnako tak, ak sa chcete vziať na zámku určenom len pre obrad, počítajte aj s výberom miesta pre nadväzujúci program, ako je hostina, zábava a pod. Veľa partnerov si nechce s presunmi počas svadobného dňa robiť starosti, preto si vyberie kompaktné miesto, ktoré dokáže sprostredkovať obrad, hostinu, večernú zábavu aj ubytovanie.

 

2. Počet svadobčanov

Veľkú úlohu hrá aj počet hostí. Pred výberom svadobného miesta už by ste mali poznať približný počet svadobčanov, aby ste tomu prispôsobili dejisko svadby. Komornejšie svadby do 30 ľudí sa môžu bez obáv odohrať v menšej krčmičke či reštaurácii, oproti tomu veľkolepá slávnosť o 150 ľuďoch už vyžaduje dostatočne veľké priestory.

 

3. Štýl svadby

O akej svadbe ste vždy snívali? O rozprávkovej, bohémskej, rustikálnej alebo prepychovej? Štýl vašej svadby výrazne ovplyvní vaše pátranie po dokonalom svadobnom mieste. Najprv teda popremýšľajte o tom, v akom duchu sa svadba ponesie, aké dekorácie a výzdobu zvolíte a potom si urobte prieskum všetkých miest, ktoré sa s vašou predstavou zlučujú.

 

 

4. Vnútri alebo vonku?

Milovníci prírody budú mať v tejto otázke jasno - ich svadba sa uskutoční vonku, či už v parku, na lúke, alebo napríklad v lese. Veľa ľudí dáva prednosť variante, kedy môžu kombinovať vnútorné i vonkajšie svadbu a zvolí napríklad útulný penzión či hotel s rozľahlou záhradou. Tak či tak sa oplatí pripraviť sa na obe varianty, pretože počasie môže byť nevyspytateľné. Ak plánujete svadbu v lese, premyslite aj záložný plán, kam sa schováte pred prípadným dažďom. Riešením môže byť záhradný stan alebo presun na miesto s pevnou strechou.

 

5. Finančný rozpočet

Veľa svadobných miest sa vám odfiltruje hneď potom, čo si stanovíte svoj finančný rozpočet. Ten tiež rozhodne o tom, či svadbu usporiadate na záhrade, v kultúrnej sále alebo na luxusnom zámku s all inclusive službami a 5-hviezdičkovým ubytovaním. Pomôže tiež, keď si spolu s množstvom peňazí, ktoré chcete do svadobného miesta investovať, spíšete, čo všetko od svadobného miesta očakávate.

 

Chcete sa len dobre baviť, alebo očakávate špičkový servis?

Ako ďaleko ste ochotní kvôli vybranému miestu cestovať?

Je miesto vhodné aj pre deti?

 

6. Na čo si dať pozor pri vybranom svadobnom mieste?

Teraz už najskôr tušíte, ako by malo vaše vysnívané svadobné miesto vyzerať, kde by sa malo nachádzať a s najväčšou pravdepodobnosťou už máte aj zopár konkrétnych návrhov, ktoré zvažujete. Než sa však pustíte do užšieho výberu, zvážte niekoľko dôležitých a často zanedbávaných aspektov:

 

Doprava na miesto a ubytovanie - budú sa mať hostia do vybraného miesta ako dopraviť? Aj tí, čo bývajú na druhom konci republiky? Budú sa tu môcť ubytovať?

 

Logistika - ak budete mať obrad aj hostinu na rozdielnych miestach, prípadne sa hostina bude konať na úplne inom mieste, než odkiaľ budete mať tortu či catering, premyslite, ako situáciu vyriešite z hľadiska logisitiky.

 

Catering - svadba v lese alebo pri jazere je úžasný nápad. Ako na takom mieste ale zaistíte catering? V lete potom bude bezpochyby nutné zariadiť zázemie, kde uskladníte potraviny, pitie pod.

 

Toalety - budú na mieste k dispozícii toalety?

 

Tanečný parket - nezabudnite ani na tak zdanlivú maličkosť, ako je tanečný parket. Nachádza sa v danom mieste priestor, kde budete môcť tancovať a baviť sa?

 

Korkovné - mienite si do reštaurácie či penziónu priniesť svoj vlastný alkohol? Potom počítajte s tým, že za každú vypitou fľašu si dané zariadenie naúčtuje korkovné, ktoré čiastočne kompenzuje ušlý zisk a tiež pokrýva náklady na servis alkoholu. Ceny korkovného sa rôznia, ale väčšinou činí zhruba od 2 do 20 Eur na fľašu. Mnoho podnikov sa riadi cenou najlacnejšej fľaše vína.

 

7. Finálny rozhodovanie

Skvelé, blížite sa do finále! Zo všetkých potenciálnych svadobných miest si vyberte tie najväčšie favoritov a dohodnite si na nich osobnú prehliadku. Základné pravidlo znie: Pýtajte sa. Zisťujte riešenie všetkých možných situáciách a scenárov, podrobne sa zaujímajte o to, čo všetko je v cene a čítajte si recenzie a skúsenosti iných ľudí. Skúste si do detailu vykresliť, ako bude svadobný deň na takom mieste asi prebiehať - je to presne to, o čom snívate? Ak áno, potom smelo do toho.

 

Už máte svoje snubné prstene? Ak nie, je najvyšší čas začať sa po nich obzerať a premyslieť si, ktoré štýly snubných prsteňov sa vám páčia. V dnešnej dobe chce byť veľa párov originálny, a tak si vyberá netradičné snubné prstene. Vyberte si niektorý z netradičných či tradičných dizajnov z ponuky Rýdl a pridajte sa do radov našich spokojných zákazníkov, ktorým záleží na kvalite i poctivom remeslu.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: