Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Tajná svadba - áno alebo nie?

Čo si predstaviť pod pojmom tajná svadba

Tajná svadba je právoplatná svadba ako každá iná, len s tým rozdielom, že o ňu nikto okrem budúcich manželov nevie. Ani rodičia. V niektorých prípadoch partneri oboznámi o plánovanej svadbe svedkami, ale často sa stáva, že sa svedkom stane hotelový personál alebo napríklad svadobný fotograf.

 

Najčastejšie dôvody tajných svadieb

Ak sa partneri rozhodnú, že sa chcú vziať v úplnom súkromí, poukazuje to často na nie príliš dobré vzťahy v rodine. Ide o rozhodnutie, ktoré sa ale oplatí starostlivo zvážiť - vzhľadom na to, že ide o tak významný životný okamih, toho páry môžu neskôr ľutovať. K ďalším najčastejším dôvodom, prečo sa ľudia púšťajú do tajnej svadby, patria:

 

1. Svadba v zahraničí

Ďalším dôvodom, prečo sa ľudia uchýlia k tajnej svadbe, býva túžba vziať sa v zahraničí, ideálne na belostné pláže obmývané azúrovým oceánom. Asi chápete, že usporiadať tradičnú svadbu na exotickom mieste, znamená zaplatiť všetkým svadobčanom letenky, ubytovanie, teda udrieť sa riadne cez kapsu. Keď sa partneri napriek tomu nechcú vzdať vytúženú exotiku, uskutoční vo vybranej krajine svadbou iba v dvoch a ako svedkov osloví napríklad delegáta či spomínaný hotelový personál.

 

Úskalia svadby v zahraničí tkvejú v papierovaní. Môžete ju síce spojiť sa svadobné cestou a užiť si spoločný čas v krásnej destinácii, pripravte sa však na zdĺhavý proces, obiehanie úradov a nutnosť preložení všetkých dokumentov. Navyše nie v každej krajine je legálne uzavrieť manželstvo - vopred odporúčame si overiť podmienky a legislatívu danej krajiny. Túžite po svadbe v zahraničí, ale chýba vám dostatok prostriedkov? A čo ju uskutočniť v rámci spoločnej dovolenky?

 

 

2. Svadba na netradičnom mieste

Existuje ale aj veľa prípadov, keď sa partneri chcú vziať na skutočne nevšednom mieste, napríklad na dne oceánu alebo v horolezeckej výstroji, prichytený ku skale. A ak má pre vás také miesto, kam vo väčšine prípadov potrebujete špeciálny odev i zručnosť, veľký význam, nepredpokladá sa, že vás v tom rodina i priatelia plne podporia a budú ochotní si v rámci vašej svadby rozpumpovať krv v žilách.

 

3. Nedostatok financií

Ak o tajnej svadbe premýšľate z dôvodov nedostatku peňazí, potom skúste ešte premyslieť, či by sa nedalo nájsť alternatívne riešenie. Pokojne sa môžete vziať len v prítomnosti najbližších a tie potom vziať na obed do obľúbenej reštaurácie.

 

 

4. Rodinné vzťahy

A nakoniec, nie vždy sa výber budúceho manžela či manželky stretáva s pozitívnym ohlasom rodiny. Možno ste si vlani z dovolenky priviezli okrem suvenírov aj veľkú lásku, ktorú teraz chcete potvrdiť sobášom, ale myslíte si, že rodičia vás nepodporí. Možno ale budete ich reakciou prekvapenie, preto im to skúste aspoň nenápadne naznačiť.

 

Tajná svadba - áno alebo nie?

Tieto situácie sú pádnymi dôvodmi, prečo upustiť od klasickej svadby. Tak či tak odporúčame najprv zvážiť, či si svojím rozhodnutím skôr neuškodíte. Nespornou výhodou tajné svadby je úspora financií, navyše vám odpadne veľa starostí so svadobnými prípravami. Namiesto 150 tisíc korún vás tak súkromná svadba vyjde len na pár tisíc korún. Mnoho párov však spomína na svoj svadobný deň ako na najkrajší deň v živote a mnoho z nich tvrdí, že krásnym ho urobili práve ich najbližší a rodina. Možno by bola škoda sa o tieto spomienky ochudobniť, nemyslíte?

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: