Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Detské náušnice - kedy ich prvýkrát zaobstarať a aké vybrať?

Kedy je najlepší čas na prvé detské náušnice?

Väčšina odborníkov odporúča nechať prepichnutie ušiek až po očkovaní proti tetanu, teda až po 3. mesiaci veku dieťaťa. V tom čase už je oveľa väčšia pravdepodobnosť, že bude zákrok vykonaný kvalitne, dieťatko ešte nevníma strach z doktorov a zároveň zatiaľ nemá tendenciu ťahať sa za ušká.

Prepichnúť alebo nastreliť?

Niektorí rodičia ešte stále volí spôsob prepichnutie ušiek pomocou ihly, veľa z nich sa však rozhodne pre šetrnejší a menej bolestivý variant tzv. nastreľovanie. Tá je síce o niečo drahšie ako prvá metóda (za zákrok zaplatíte zhruba 15-25 Eur), pre deti je ale aj oveľa príjemnejšie - uško po nastrelení spravidla vôbec nekrváca ani nehnisá, čím odpadá akékoľvek mazanie a ošetrovanie počas prvých týždňov nosenia náušníc. Po pár týždňoch potom len stačí vymeniť dočasné náušničky za zakúpené a z dievčatka sa stáva malá parádnica.

 

 

Ako a podľa čoho vyberať náušnice pre malú princeznú?

Nechávate prepichnúť ušká až v neskoršom veku, dievčatko bude zaujímať predovšetkým motív náušníc. Vy ako rodič sa pri výbere detských náušníc zamerajte predovšetkým na 3 hlavné parametre:

  • Materiál náušníc
  • Spôsob zapínania náušníc
  • Štýl náušníc

Samotný výber motívu náušníc potom berte ako čerešničku na torte, u ktorej sa roznežní aj ten najväčší pragmatik. Ak si neviete rady s vhodným štýlom náušníc, čítajte ďalej.

 

 

1. Aký zvoliť materiál detských náušníc?

Pri výbere vhodného materiálu detských náušníc dajte prednosť kvalite a myslite na to, že detské ušká sú oveľa citlivejšie a na kov môžu reagovať alergickou reakciou. Záruku kvality a zároveň nadčasovosti vám poskytne zlato, či už tradičné žlté, biele alebo ružové. Jedná sa o hypoalergénny kov, u ktorého nehrozí svrbenie, pálenie či iné kožné reakcie z dôvodu prítomnosti prímesí neušlachtivého kovu, ktorý sa bežne nachádza v lacnejších kovoch.

     
Detské náušnice L080 Detské náušnice L081 Detské náušnice L078      

2. Zapínanie náušníc podľa veku dieťaťa

Dôležitú úlohu hrá aj spôsob zapínania náušníc - to by malo byť kvalitné a bezpečné, aby držalo náušničky na svojom mieste. Vďaka tomu sa nestane, že by dieťa šperk stratilo, zvedavo ochutnalo, nedaj bože vdýchlo či spolklo.

 

Zapínanie na brizuru - 3 mesiace až 6 rokov

Medzi najobľúbenejšie typ zapínanie detských náušníc patrí zapínanie na tzv. brizuru, ktoré uvítajú najmä dievčatká vo veku od 3 mesiacov do 3 rokov. Zapínanie typu brizura funguje tak, že sa háčik na prednej strane náušnice vsunie do očka. Jedná sa o krehké, za to však veľmi spoľahlivé zapínanie.

 

Zapínanie na puzety - od 6 mesiacov

Uzávery v tvare puzety sa používajú hlavne v Západnej Európe. Puzety jednoducho navlečiete na tyčku alebo tzv. Driek, ktorý je opatreným zárezom, do ktorého puzeta zapadne. Ak sa náušnice dieťaťu o niečo zachytí, uvoľní sa ľahšie a zabráni tak prípadnému poraneniu.

 

Zapínanie na balónik - od 5 mesiacov

Ďalším typom zapínanie je uzáver v tvare balónika, ktorý sa na driek skrutkuje. Horšie sa síce nasadzuje, avšak strata náušnice u neho nehrozí.

 

Zapínanie na patent (klapku) - od 5 do 12 rokov

Náušnice so zapínaním na patent sa hodí najmä pre staršie slečny, nie pre bábätká. Klapka na zadnej strane sa jednoducho zaklapne a zabráni tak vypadnutiu náušnice.

 

Detské náušnice z dielne Rýdl

Pestrý výber detských náušníc teraz novo nájdete aj u nás v zlatníctve Rýdl. Sme presvedčení, že aj malé dievčatká si zaslúžia tú najlepšiu kvalitu, preto na výrobu detských náušníc používame tradičný materiál - zlato. Vyberať môžete klasicky z bieleho, žltého či jemného ružového zlata, ktoré je jasnou voľbou, ak vaša dcérka zbožňuje ružovú.

 

     
Detské náušnice L085 Detské náušnice L082 Detské náušnice L083      

 

Ak chcete svojmu dieťaťu skutočne dopriať to najlepšie, vyberte náušnice vysadené briliantami. Brilianty si na rozdiel od cenovo dostupnejších zirkónov zachovávajú svoj lesk aj po rokoch nosenia. Ak dávate prednosť zirkónu, popremýšľajte, či by sa dievčatku nepáčili tiež náušnice s farebnými zirkónmi. Na zákazku vám radi zhotovíme aj detské náušnice s prírodnými kameňmi.

 

Hravé tvary náušníc

Ktorý z motívov malú princeznú najviac poteší - budú to náušnice v tvare kvetinky, srdiečka, hviezdičky alebo motýlika? Vyberte si z mnohých hravých i nežných modelov.

 

Detské náušnice ako perfektný darček k významným príležitostiam

Detské náušnice sú okrem iného skvelým darčekom k významným príležitostiam - či už očakávate príchod bábätka alebo vaše dievčatko čoskoro oslávi 5. narodeniny, darujte jej roztomilé a zároveň kvalitné náušnice, ktoré bude hrdo nosiť niekoľko rokov. Alebo ju nechajte, aby si náušnice sama vybrala, čím jej dáte najavo, že sa z nej stáva mladá dáma. Netušíte, akým darčekom potvrdiť tak dôležitú udalosť, ako sú krstiny? Ako kmotor či kmotrička rozhodne neurobíte chybu, ak siahnete po tradičných zlatých náušniciach, ktoré sa potom môžu dediť z generácie na generáciu.

 

             

Navštívte pobočky Rýdl

 
 

 

       

 

VYBRAŤ DĚTSKÉ NÁUŠNICE

Prečítajte si tiež: