Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

V hlavnej úlohe minimalizmus: Ako vyberať a nosiť minimalistické šperky?

 

Minimalizmus ako umelecký smer sa k nám dostal zhruba v 50. rokoch 20. storočia, kedy prenikol do všetkých možných umeleckých sfér od sochárstva, maliarstva až po literatúru a dizajn. U minimalistických diel si všimnete jednoduchých tvarov, čistých línií, ktoré vďaka absencii akýchkoľvek rušivých elementov perfektne vyniknú.

 

1. Kúzlo minimalistických šperkov a prečo ich všetci milujú

Vo svete šperkov spoznáte minimalizmus ľahko - šperky sú jednoduché, decentné, a napriek tomu vás svojim dizajnom či spracovaním zaújmu. A to natoľko, že ste potom schopní nosiť ich denne. Práve jednoduché symboly, geometrické tvary aj línia robia z minimalistických šperkov dobre nositeľné kúsky, ktoré podčiarknu ženskú krásu.

 

 

Vďaka týmto prvkom sa dajú minimalistické šperky výborne vrstviť a kombinovať, bez toho aby sa vzájomne tĺkli. Ak vás šperky bavia a ideálne chcete mať na každom prste jeden prsteň, potom sú pre vás šperky v minimalistickom štýle tou pravou voľbou.

 

2. Ako vyberať minimalistické šperky?

Minimalistické šperky môžu zároveň poslúžiť aj ako slušný základ šperkovnice, ktorým ľahko doplníte outfit do práce i večerný look. Na čo sa pri výbere minimalistických šperkov zamerať?

 

 

Jednoduché tvary a dokonalé spracovanie

Minimalistické šperky si okrem iného zamilujete pre ich nadčasovosť, ktorú podporujú jednoduché tvary šperkov v čele s geometrickými tvarmi či jednoduchými symbolmi. Žiadne zložité ornamenty ani zdobenie u minimalistických šperkov nehľadajte. Typickým minimalistickým kúskom sú napríklad kôstkové náušnice v tvare kruhu či trojuholníka, alebo jednoduché náušnice kôstky.

 

                                                    
                    Náušnice L075     Náušnice L018   Náušnice L026        

 

Decentné farby

V rámci minimalizmu sa zamerajte na šperky v decentných farbách - výrazné farby a sýto farebné drahokamy si s minimalizmom veľmi nerozumejú. Ideálne vyberajte šperky z ružového či bieleho zlata, ak si potrpíte na drahokamy, voľte brilianty, zirkóny či akvamarín.

 

 

 

Jemné línie

Ďalším poznávacím prvkom minimalistických šperkov sú jemné a rovné línie, vďaka ktorým precízne spracovanie lepšie vynikne.

 

3. Ako nosiť a kombinovať minimalistické šperky?

Vďaka jednoduchému spracovaniu minimalistických šperkov máte príležitosť ich medzi sebou kombinovať a dovoliť si mixovať rôzne materiály a tvary, bez toho by to celé pôsobilo prepchato. V mixovaní kovov takmer neexistujú hranice, ak ste už počuli, že biele a žlté zlato k sebe nepatria, potom si tieto dva materiály skúste dať dohromady - výsledok vás milo prekvapí. Teplé ružové zlato príjemne doplní studenšie biele zlato, ale zaujímavý celok vznikne aj kombináciou ružového, žltého a bieleho zlata.

 

                                            
      Náramok L018   Náramok L002   Náramok L015

 

Vrstvenie minimalistických šperkov

Ďalším spôsobom, ako nosiť minimalistické šperky, je vrstvenie. Vrstvenie šperkov nie je žiadna veda a s trochou nápadu ho hravo zvládne každý. Najprv si vyberte, aké šperky chcete vrstviť - budú to prstene, náhrdelníky, alebo náramky? Ak si vyberiete napríklad náhrdelníky, postrážte si len, že sú všetky zhruba v podobnom štýle. Celé kúzlo vrstvenie spočíva v kombinácii rôznych dĺžok náhrdelníkov, keď napríklad kratšiu jemnú retiazku bez prívesku doplníte o dve jemnejšie retiazky s rôznymi príveskami. Najvyššie dáte vrstveným náhrdelníkom vyniknúť v hlbšom výstrihu, ale rozhodne sa nebojte vrstviť aj na zvršky bez výstrihu. Náramky potom vrstvite obdobným spôsobom.

 

                                

 

 

 

Máte radi nevšednú kombináciu a hravý štýl? Potom vyskúšajte mixovanie rôznych tvarov minimalistických náušníc - výborne sa medzi sebou dopĺňajú napríklad jednoduché geometrické tvary. Ak nosíte viacero náušníc v jednom duchu, skúste skombinovať menšie kruhové náušnice s peckovými náušnicami. Vyrážate na večierok alebo na inú sviatočnú udalosť, pridajte k tejto kombinácii ešte vrstvené náhrdelníky a pôsobivý celok je na svete!

 

           

Navštívte pobočky Rýdl

 
   

 

 

            

 

VYBRAŤ ŠPERK

Přečítajte si tiež: