Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

6 TOP destinácií, kam vyraziť na svadobnú cestu

 

1. Svadobná cesta pre romantikov

Romantické povahy si svoju prvú novomanželský cestu predstavujú väčšinou jasne: v luxusnom rezorte na súkromnej piesočnatej pláži s prvotriednymi službami, úžasným wellness a večerami pri sviečkach. Ak vás táto predstava láka, potom si ju doprajte - svadobná cesta je len jedna. Kam za tou pravou romantikou vyraziť?

 

Maledivy

Pre niekoho vysnívaná krajina, pre iného klišé destinácie, ktorú spopularizoval predovšetkým Instagram. Či už máte na rozprávkové ostrovy obmývané Indickým oceánom akýkoľvek názor, jedno je isté - Maledivy vám prichystajú exkluzívny zážitok v podobe bielych piesočnatých pláží, luxusných rezortov a kvalitných služieb. Stačí si len vybrať, či svoje medové týždne strávite na ostrove Fihalhohi v ikonickom vodnom bungalove alebo na ostrove Veligandu s lagúnou a útesom, ktorý ponúka perfektné podmienky pre šnorchlovanie a potápanie.

 

Kráľovsky sa o vás postarajú aj v rezortoch Gili Lankafushi, Soneva Fushi a Huvafen Fushi. Pre svadobnú cestu na Maledivách (pre 2 osoby) si pripravte aspoň 3 tisíc eur. Ak však chcete užiť skutočný luxus a ste náročným klientom, túto sumu si skôr zdvojnásobte.

 

                                                                                                                      Photo by Fayaz Moosa on Unsplash

Santorini

Grécky ostrov Santorini sa radí medzi najromantickejšie miesta na svete. A niet divu - elegantný modrobiela architektúra, ktoré kontrastujú čierne piesočnaté pláže očarujú každého. Na tomto malom ostrovčeku sopečného pôvodu zbadáte dychberúce západy slnka, ochutnáte skvelé víno aj pestrú grécku kuchyňu, podniknete dobrodružné výlety, a ak vám to financie dovolia, oddýchnete si v päťhviezdičkových hoteloch s privátnymi bazénmi a wellness. Ideálnou voľbou pre novomanželov je mestečko Oia, ktoré sa na luxusné ubytovanie špecializuje. Pasívny odpočinok tu navyše môžete preložiť aktívnym, napríklad hodinovým výšľap do neďalekého mesta Fira.

 

                                                                                              Photo by Fayaz Moosa on Unsplash

 

Tip: Opäť sa vám oplatí poobzerať sa individuálne po letenkách do mesta Thira - spiatočné letenky v akcii kúpite aj za 250 Eur. Cena ubytovania potom závisí od miery luxusu, ktorý si chcete dopriať. Izba s privátnou vonkajšou vírivkou a výhľadom vás vyjde v priemere na 200 eur za osobu na noc.

 

Kapverdské ostrovy

Od úžasnej svadobnej cesty v exotike, avšak cenovo dostupnej destinácii, vás delí iba 6 hodín cesty lietadlom. Ostrovy ležiace pri západnom pobreží Afriky si vás získajú zlatistými piesočnatými plážami, ktoré v niektorých letoviskách bývajú ľudoprázdne, ale aj púšťami, a predovšetkým priaznivými cenami. Pokiaľ si potrpíte na priezračne čisté more a pokojné pláže, zamilujete si ostrov Boa Vista. Naopak, ak vyhľadávate zábavu a prímorský ruch, dajte šancu ostrovu Sal, konkrétne letovisku Santa Maria.

 

 

Tip: Ako novomanželia sa ubytujte v hoteli Iberostar Club Boa Vista, rezortu Melia Llana Beach Resort & Spa alebo vo vile Pedracin Village v Santo Antão.

Tip: Odporúčame vynechať cestovné kancelárie, kúpiť si letenky a ideálne využiť výhodné novomanželské balíčky, ktoré dané rezorty ponúkajú. Skvelým spôsobom, ako si na takú cestu ušetriť je, poprosiť svadobčanov, aby vám miesto darov na medové týždne prispeli.

 

2. Svadobná cesta pre dobrodruhov

Ležanie a opaľovanie sa na pláži vám nič nehovorí a radi by ste v rámci svadobnej cesty vstrebali nové zážitky a spoznali iné kultúry? Vybočte z davu a naplánujte si svadobnú cestu presne tak, ako to vaša dobrodružná povaha ocení.

 

Srí Lanka

Vydajte sa na svadobnú cestu na Srí Lanku a zažite všetko, po čom vaše objaviteľské srdce túži - putovanie po čajových plantážach, jazdu vlakom panenskou prírodou, výlety do pralesa, na safari aj na miesta dýchajúce budhizmu. A keď vám zostane chvíľka, zasurfujte si na vyhlásených vlnách alebo vystúpte za východu slnka na Adams Peak, najvyššiu horu ceylonského ostrova. A koľko za to všetko zaplatíte? Ak máte obmedzený rozpočet, bez obáv sa tu vojdete do tisíc eur na osobu za 2 týždne. Jedlo a rovnako tak ubytovanie je na Srí Lanke extrémne lacné, takže najväčšia časť rozpočtu vám "zhltnú" letenky. Aj tie sa dajú ale zaobstarať veľmi lacno.

 

                                                                                                 Photo by Hendrik Cornelissen on Unsplash

Vietnam

Na medové týždne do Vietnamu? Jasne! Verte nám, že precestovať Vietnam na motorke, sa vám bude hneď po prvom dni v sedle zdať ako ten najlepší a najromantickejší nápad. Jednak preto, že sa dostanete na zaujímavé miesta, na ktoré by ste sa inak nedostali a ďalej preto, že je to lacné, slobodné a dobrodružné. Pri svojej ceste zo severu na juh určite navštívte hlavné mesto Hanoi, ďalej záliv Halong Bay, Ho Chi Minh City, národný park Phong Nha-Ke Bang a Ba Be a nevynechajte ani okolie Sapy.

 

Peru

Ak chcete spoločne objavovať pamiatky starých Inkov a kochať sa vysokohorskými scenériami, pričom rozpočet vás nijako neťaží, vycestujte na svadobnú cestu do Peru, jednej z najatraktívnejších krajín Južnej Ameriky. Peru toho totiž skrýva oveľa viac než len preslávené Machu Picchu. Na návštevu Peru si vyhraďte aspoň 3 týždne, aby ste mali dostatok času na najzaujímavejšie miesta.

 

Na ostrovoch Islas Ballatas taktiež nazývajú ako Chudobné Galapágy zbadáte až neuveriteľné množstvo morských živočíchov na jednom mieste, v oáze Morón potom vyskúšate populárne sandboarding a popíjanie miestneho vína pri západe slnka. Za zmienku stojí aj druhý najhlbší kaňon sveta zvaný Colca, ktorý vám prichystá epické výhľady a pri troche šťastia aj pohľad na kondorov andské. Čerešničkou na torte sa potom stane návšteva bývalého mesta Inkov a dnes najkrajšieho mesta Peru, ktorým je Cusco.

 

Až svadbu plánujete? A už máte svoje snubné prstene?

Ak o svadobnej ceste zatiaľ len snívate a svadbu máte ešte len pred sebou, potom určite nie je na škodu začať včas riešiť aspoň letenky. Napriek tomu však odporúčame nechať plánovanie svadobnej cesty až na chvíľu, keď už máte vyriešené všetky základné veci, ako sú svadobné šaty, snubné prstene, dekorácie apod. Jedine tak budete plánovať svadobnú cestu s pokojom a nadšením.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: