Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ako napísať svadobný sľub krok za krokom

 

                                                                Photo by Trent Szmolnik on Unsplash

 

Manželský sľub vs. svadobný sľub

Ak uzatvárate cirkevný sobáš, čaká vás spísanie a odriekania manželského sľubu. Manželský sľub má jasne danú štruktúru i podobu znenia - snúbenci ho prednášajú naspamäť a sľubujú si vernosť aj to, že pri sebe budú stáť v dobrom aj v zlom. Po prednesení sľubu nasleduje požehnanie, výmena prstienkov a vyslovenie čarovného Áno.

 

Čo je svadobný sľub a ako by mal vyzerať?

Oproti tomu svadobný sľub má "voľnejšiu" podobu a týka sa civilných sobášov. Ako snúbenci si ho pripravujete každý po svojom a je na vás, ako bude sľub dlhý a čo všetko v ňom vyslovíte. Prostredníctvom svadobného sľubu si navzájom vyjadríte svoje city, zaspomínate na spoločnú cestu životom alebo sľub spestríte vtipnou historkou. Vy rozhodujete o tom, ako veľmi necháte svadobčanov nahliadnuť do vášho vnútra a súkromia.

 

Ako napísať svadobný sľub?

Personalizované svadobné sľuby pôsobia na svadbách neuveriteľne romanticky a vženú slzy do očí nielen samotným snúbencom, ale aj svadobčanom. K tomu, aby ste presunuli svoje emócie na papier nepotrebujete talent, múzu ani spisovateľské sklony. Vystačíte si len s trochou času na premýšľanie, pokojným miestom na písanie a štipkou inšpirácie.

 

     

Snubné prstene 119

Snubné prstene 438

Snubné prstene 418

     

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ PRSTENE

 

Máme pre vás niekoľko tipov, s ich pomocou spísania svadobného sľubu s prehľadom zvládnete.

 

1. Vyhraďte si čas na premýšľanie

Začnite tým, že sa odoberiete na miesto, kde vám myšlienky samovoľne prúdi a kde sa ľahko dokážete zamyslieť nad svojou polovičkou a všetkým, čo pre vás znamená. Môže to byť v prírode, v posilňovni alebo trebárs na záhradke vašej obľúbenej kaviarne. Akonáhle vás napadne myšlienka, ktorá by mala pri obrade zaznieť, zapíšte si ju. Z pozbieraných myšlienok si potom vytvorte hrubú osnovu. Snažte sa na svoje myšlienky pozerať nekriticky a nenechajte sa obmedzovať tým, že na vás pri vyrieknutie sľubu bude upierať zrak rodina i priatelia.

 

2. Inšpirujte sa

Na internete nájdete stovky krásnych svadobných sľubov, ktorými sa môžete inšpirovať. Prejdite si ich a všimnite si, ktoré z nich vám najviac "sedí". Ak vás niektorá pasáž skutočne zaujme, vložte si ju do svojho návrhu a personalizujte si ju. Hlavne nič slepo nekopírujte, mohli by ste na to doplatiť. Odporúčame vyhnúť sa metaforám a klišé, ktoré zbytočne zatieni vašu osobnosť. K dotiahnutiu svadobného sľubu vám pomôže, keď si prejdete spoločné fotky, videá či spomienky vo forme darčekov alebo talizmanov.

 

Tip: Svadobným sľubom síce môžete svoj náprotivok milo prekvapiť, ale vôbec nič sa nestane, ak sa vopred spoločne dohodnete na dĺžke i štýlu svadobných sľubov. Vyhnete sa tak situácii, kedy by jeden z vás predniesol siahodlhé esej a druhý iba dve stručné vety.

 

 

3. Skracujte a netlačte sa, kam nechcete

Ideálne si vytvorte niekoľko verzií svadobného sľubu a z nich potom vyberte tú najlepšiu. Ak ste sa zapotili pri jednom návrhu a na ďalšie už vám nezostáva síl, nevadí, znova si ho niekoľkokrát prejdite a vyškrtajte z neho všetku "vatu" a časti, ktoré zhodnotíte ako príliš osobné či nevhodné. Ak v bežnom živote Sršíte vtipom, nesnažte sa pred oltárom premeniť na Júliu či Rómea. Zachovajte si vo svadobnom sľubu svoj charakter, pretože práve ten je dôvodom, prečo tam so svojou polovičkou stojíte.

 

4. Prečítajte si svadobný sľub nahlas

Zaujíma vás, ako bude pred oltárom váš sľub znieť? Vyskúšajte si to a prečítajte si ho nahlas. Optimálne je, ak sa vojdete do minúty, dlhší sľub síce nevadí, ale 5-minútového vylievanie srdce už by mohlo byť trochu moc. Sľub by ste mali pri obrade predniesť naspamäť, preto nepodceňte aspoň krátky tréning. Nejedná sa o divadelné predstavenia, takže ak nepoviete sľub presne slovo od slova, nevadí, hlavné je, aby ste hovorili od srdca.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež:

 

 

Jedinečná zľava 10% na všetky svadobné obrúčky od 1.5. do 15.5.2024! Na našej predajni alebo v našom eshope s použitím zľavového kódu: SVADBA24 - viac informácií tu.