Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svadobné dary: Etiketa, tipy a odporúčania

 

Svadobný dar nie je podmienkou

Svadobné dary pre novomanželov sú síce príjemnou tradíciou, avšak nie podmienkou. To, že niekoho pozvete na svadbu, ešte neznamená, že od neho automaticky očakávate veľkolepý dar. Rovnako tak, ak dostanete pozvánku na svadbu, nemusíte sa okamžite začať stresovať, s akým darom u novomanželov uspejete. Svadobný dar skrátka berte ako milý zvyk, ktorý by mal potešiť a urobiť radosť.

 

 

Pamätný porcelán vs. darček, ktorý naozaj chcete

Svadba býva pre väčšinu párov veľkým finančným míľnikom, na ktorý si šetrí roky. O to viac potom ocenia svadobné dary, ktoré im po svadbe uľahčia. Radosť z pamätného porcelánu či čajového setu sa asi nikdy nevyrovná radosti zo zážitkov, osobitých darčekov, ale aj peňazí. Je oveľa lepšie nechodiť okolo horúcej kaše a úprimne si o určitý darček povedať vopred, ako pred očami príbuzných jasať z nových tanierov a doma ich potom spolu s ďalšími desiatimi upratať k tým, čo už máte.

 

Zoznam darov

Buďte trochu pragmatickí a vopred si vytvorte zoznam vecí, ktoré by sa vám hodili do spoločného života. Ten potom nechajte v rodine kolovať - ​​príbuzní sa môžu o dary podeliť alebo sa nimi aspoň inšpirovať. Radi by ste ako novomanželia vyrazili na wellness pobyt či si dopriali nejaký netradičný zážitok? Vpíšte svoje želania na pozvánku - na internete nájdete veľa vzorov, ako to podať odľahčene či vtipne.

 

Už máte svoje svadobné prstene?

Snubný prsteň - model č.18

Snubný prsteň - model č.319 Snubný prsteň - model č.320

 

Príspevok na svadobnú cestu

Medové týždne bývajú príjemnou čerešničkou za celým svadobným a mnohokrát pomerne náročným obdobím. Málokto si však po toľkých výdavkoch môže dovoliť ešte aj dovolenku na Maldivách alebo gréckom Santorini. Situáciu môžete elegantne vyriešiť tak, že poprosíte svadobčanov, aby vám na svadobnú cestu prispeli. Opäť im to môžete dať vedieť s predstihom prostredníctvom pozvánky, prípadne vo svadobný deň niekam umiestniť pokladničku s fotkami vysnívané destinácie a prosbou o príspevok.

 

Peniaze ako svadobný dar: Ako si o ne povedať?

Peniaze sú skrátka obľúbeným a vítaným darom a s najväčšou pravdepodobnosťou sa s nimi stretnete aj na svojej svadbe. Ak práve financie zo všetkých darov oceníte najviac, nie je nič jednoduchšie ako si o ne taktne povedať. Ideálne svoje želanie dajte hosťom vedieť vopred, či už prostredníctvom svadobného webu, oznámenia, či špeciálnej kartičky s kreatívnym textom.

 

Prianie môžete formulovať aj skrze básničku - na internete ich nájdete hŕbu. napríklad:


"Svadobčania naši milí, dovoľte nám prosbičku,

radšej než vecné dary, naplňte nám pokladničku.

Mnohokrát vám ďakujeme za každučký halier,

stokrát lepšie ako niesť domov stodesátý tanier."

 

"Kto premýšľa o dare,

na tú našu oslavu,

nech nenosí lampičky,

koše, práčky, chladničky,

konto už je povysávané,

či už dáte čo dáte,

na medové týždne to všetko dáme,

z lietadla vám zamávame."

 

Poďakovanie za svadobné dary

To, či hosťom za svadobné dary aj účasť nejakým spôsobom poďakujete, je čisto na vás. Nikto po vás nevyžaduje polhodinový ďakovacej príhovor. Postačí aj malé gesto v podobe jednej, dvoch viet, ktorými vyjadríte svoju vďačnosť. Niektoré páry radšej poďakujú každému z hostí osobne, napríklad pri príležitosti, kedy hostí pozvú na panáka. Iní zase radšej si zvolia hromadné poďakovanie vo voľnej chvíli, trebars pred krájaním torty. Ak chcete byť kreatívny, rozošlete hosťom počas niekoľkých dní až týždňov po svadbe ďakovacie kartičky. Poďakovať im samozrejme môžete aj elektronickou formou, a to rozoslaním hromadných ďakovacích e-mailov.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: