Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ako spoznať diamant?

 

Certifikát pravosti ako záruka kvality

Garanciu pravosti diamantu vždy zaručuje certifikát, ktorý garantuje veľkosť diamantu v karátoch i jeho kvalitu, teda čistotu, farbu a brus kameňa.

Každý medzinárodne uznávaný certifikát pravosti, či už GIA (gemology Institute of America), HRD (Antwerp World Diamond Centre) či IGI (International Gemological Institute) je vybavený bezpečnostnými prvkami, vďaka ktorým si diamant môžete ľahko preveriť prostredníctvom internetu. Stačí, keď do webových stránok príslušnej laboratóriá zadáte unikátne číslo, ktoré uvádza certifikát, a následne si zobrazíte všetky údaje o diamant. Niektoré novšie certifikáty umožňujú aj overenie pomocou QR kódu, po ktorého načítaní by sa vám mala zobraziť online kópia certifikátu.

Certifikát pravosti je najspoľahlivejším spôsobom, ako si pravosť diamantu overiť, preto ho pri nákupe diamantových šperkov vždy vyžadujte, obzvlášť potom nakupujte ak je online.

 

                        

 

Vedeli ste, že ...

... pravosť dodaných diamantov vám garatujeme v záručnom liste, ktorý obdržíte ku každému diamantovému šperku z našej ponuky? K väčším diamantom nad 0,30ct potom vždy získate medzinárodný certifikát zo spomínaných renomovaných gemologických laboratórií.

 

 

Ako spoznať diamant voľným okom?

Máte doma šperk s diamantom bez certifikátu a chcete si byť istí, že sa naozaj jedná o diamant? Potom vám ponúkame v podstate dve možnosti: buď môžete prsteň s drahokamom odniesť do renomovaného zlatníctva, kde vám pravosť diamantu overí profesionál, alebo sa o to pokúsiť doma svojpomocne.

 

Diamant je večný, ale nie dokonalý

Zásadný rozdiel medzi pravým diamantom a falzifikátov spočíva okrem iného v štruktúre, ktorú ľahko odhalíte pomocou klenotníckej lupy. Kým na diamante nájdete vďaka jeho prírodnému pôvodu veľa nedokonalostí, tzv. inklúzií, laboratórne vyrobený diamant bude svojim vzhľadom naprosto bezchybný.

 

 

Ďalšie rýchlu metódou, ako určiť pravosť diamantu, je jednoducho na neho dýchnuť. Ak z neho zahmleniu okamžite zmizne, potom sa s najväčšou pravdepodobnosťou jedná o pravý diamant, pretože diamant patrí medzi účinné tepelné vodiče. Ak sa naopak zahmlievaniu na kameni niekoľko sekúnd drží, potom sa zrejme jedná o falzifikát.

 

Index lomu svetla

Samostatnú kapitolu potom tvoria rozdieli medzi diamantom a zirkónom. Na prvý pohľad od seba tieto dva drahokamy neodlíšite, ale pri bližšom preskúmaní dosť možno uvidíte, že zirkón sa netrblieta toľko ako diamant. Oslnivý lesk diamantu má na svedomí index lomu svetla, ktorý je u diamantu oveľa vyšší. Práve vďaka nemu zostane diamant aj za niekoľko rokov stále iskrivý, zatiaľ čo zirkón svoj lesk po čase nosenia stratí.

 

VYBRAŤ DIAMANTOVÝ ŠPERK

Prečítajte si tiež: