Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ako vybrať svadobné šaty? Tipy a rady, ktoré oceníte

 

Šaty vyberajte aspoň 4-6 mesiacov pred svadbou

S výberom svadobných šiat neotáľajte. Jedna vec je zbierať inšpiráciu, druhá vec je vydať sa "do terénu" a preskúmať, čo jednotlivé salóny ponúkajú. Včasný výber je obzvlášť dôležitý v prípade, že ste si vysnívali konkrétny typ svadobných šiat.

 

Aký štýl a strih svadobných šiat sa vám páči najviac?

Čo sa týka štýlu svadobných šiat, jedno je isté: v skorších dobách mali nevesty oveľa jednoduchšie rozhodovanie. Na výber bolo niekoľko strihov, šaty sa často dedili či požičiavali u známych. Dnes svadobný odevný priemysel dosahuje takú úroveň, že sa zavďačí úplne všetkým - od bohémskych neviest cez princeznej až po milovníčka vintage šiat. Aby ste sa v záplave toľkých rôznych štýlov a strihov svadobných šiat nestratili, odporúčame vyhraniť si svoj štýl dopredu. Prejdite si módne časopisy aj uloženú inšpiráciu a vyberte si ideálne 1-3 typy šiat, po ktorých sa budete obzerať. Štýl šiat prispôsobte tiež štýlu svadby - je jasné, že na prírodnú svadbu v lese si nekúpite luxusné šaty s dlhou vlečkou.

 

 

Výber šiat podľa strihu a typu postavy

Ak netušíte, aký strih šiat vám pristane najviac, riaďte sa typom vašej postavy. Základné pravidlo znie: svadobné šaty by mali podčiarknuť vaše prednosti a neupozorňovať na nedostatky, prípadne ich zakryť.

 

Aké sú najznámejšie strihy svadobných šiat a ktorým postavám lichotí najviac?

 

Áčkový strih (A-line)

Medzi obľúbenú klasiku svadobných šiat patrí šaty Áčkového strihu. Vyzerajú skvele takmer na každej postave a na trhu je nájdete v nespočetných prevedení: bez rukávov, s korzetom, s čipkovaným dekoltom, s jemnými ramienkami pod.

 

Šaty s naberanú sukňou (Ball-gown)

Princeznovské svadobné šaty s naberanú sukňou perfektne vyniknú na drobnejšej aj vysokej postave. Naberaná sukňa zvýrazní dolnú časť tela, čo ocenia hlavne dámy s širokými ramenami, veľkým poprsím a úzkymi bokmi.

 

Morská panna (Mermaid)

Svadobné šaty strihané v štýle morskej panny si v poslednej dobe obľúbila veľa neviest. Tou najlepšou voľbou sú v prípade, že máte postavu v tvare presýpacích hodín - teda široké ramená, úzky pás a široké boky, rovnako ako má napríklad Kim Kardashian.

 

Splývavý strih (Sheath)

Pokiaľ máte atletickú či rovnú postavu, vyskúšajte si svadobné modely splývavého strihu. Sú elegantné, decentné a pekne obopnú postavu.

 

Hlavná je kvalitná látka a vaše pohodlie

Pri výbere šiat sa zamerajte aj na ich látku. Na leto voľte priedušné a vzdušné materiály, aby ste sa v šatách cítili pohodlne aj v sparnom horúčave. Naopak v zime vám bude príjemnejšie v šatách z tuhšej látky. Nakoniec to, aby ste sa v šatách cítili komfortne, je úplne najdôležitejšia.

 

Stanovte si rozpočet

Svadobné šaty rozhodne nie sú lacnou záležitosťou, či už sa jedná o ich kúpe, ušitie, alebo vypožičanie. Vopred si premyslite, koľko peňazí ste ochotné do šiat investovať. Svojmu rozpočtu podriaďte i výber svadobných salónov, nech potom nie ste zbytočne sklamané. Veľa salónov si za požičanie svadobných šiat účtuje astronomické sumy, čo sa veľakrát dozviete až vo chvíli, kedy v nich zbadáte svoje vysnívané šaty. Zapátrajte v diskusiách a popýtajte sa ľudí, ako sa v jednotlivých salónoch pohybujú čiastky za požičanie. Počítajte tiež s tým, že nejakú sumu vám prehltnú topánky, svadobné šperky a doplnky.

 

Po výbere svadobných šiat väčšinou nasleduje výber snubných prsteňov. Ak ešte nemáte predstavu o prsteňoch, ktoré chcete po zvyšok života hrdo nosiť na svojich prstenníkoch, je najvyšší čas sa po nich začať obzerať. Vyberte si niektorý z netradičných či tradičných dizajnov z ponuky Rýdl a pridajte sa do radov spokojných zákazníkov, ktorým záleží na kvalite i poctivom remeslu.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: