Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Ani v lete nepodceňujte starostlivosť o šperky

 
 
 
Najviac škody narobí dlhé priame slnečné svetlo a časté máčanie šperkov. Pri menej kvalitných šperkoch je pravdepodobnosť, že vplyvom častého máčania oxidujú, zmenia farbu alebo im vypadajú kamienky. Pri kvalitných prsteňoch nie je toto riziko tak časté, ale aj tak je potreba ich chrániť. Preto pre ďalší pobyt vo vode alebo pri opaľovaní, je lepšie šperky zvliecť a uložiť na bezpečné miesto mimo priameho slnečného žiarenia. Ak si šperky zabudnete zvliecť a uvedomíte si to až po namočení, dajte ich dole čo najskôr, jemne osušte látkovou handričkou a nechajte ich v tieni uschnúť. 

 
Slniečko a jeho lúče  sú nepriateľom hlavne vložených zirkónov. Ich intenzitou totiž často bledne odtieň vložených kamienkov do prsteňa a tie tak strácajú svoj lesk a pôvab.
 
 

 
Nie len v lete venujte tiež výraznú pozornosť uskladneniu šperkov. Pamätajte si, že náhrdelníky alebo prstene by nemali byť spolu vo vrecku alebo inom priestore, kde sa vzájomne dotýkajú. Tvrdšie materiály, napríklad diamanty, by totiž mohli poškodiť tie mäkšie, ako sú perly a zlato. 

 
Šperkom tiež nesvedčí priamy kontakt s make-upom, parfémom a ďalšími kozmetickými prostriedkami. Preto sa najskôr namaľujte, naneste parfém a až nakoniec sa ozdobte náušnicami, prsteňmi a ďalšími šperkami. Na záver pre Vás máme niekoľko typov na čistenie šperkov: striebro krásne rozžiari zmes vody s jedlou sódou, na čistenie zlata sa zas najlepšie hodia odmastňovacie prostriedky.
 
Najlepšou voľbou  je však zveriť svoje šperky do rúk odborníkov-zlatníkov a prenechať všetku starostlivosť im.

 
       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

Přečítajte si tiež: