Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Plesová sezóna zahájená! Aké šaty a šperky na ples zvoliť?

1. Šaty

Keď má ples daný dresscode

Čaká vás ples, na ktorý ste dostali pozvánku s predpísaným dresscode? Potom sa váš štýl šiat či obleku bude riadiť jasne danými pravidlami, ktoré danému dresscode prislúchajú.

 

Na plesových pozvánkach spravidla stojí:

  • White Tie - najformálnejší dresscode. Ženy obliekajú honosnú róbu, muži bielu košeľu, čiernu vestu a nohavice, frak a čierne lakovky.
  • Black Tie - pre dámy znamená dlhé večerné šaty, pre pánov čiernu kravatu, motýlika a čierny smoking.
  • Black Tie optional - páni si volí medzi čiernym smokingom a oblekom. Dámy majú na výber medzi dlhými šatami a kratšími koktejlkami.
  • Cocktail / cocktail chic - menej formálne dresscode, kde sú prípustné farby aj kreatívne styling. Dámy môžu zvoliť spoločenský overal, páni zase farebný oblek či zaujímavé doplnky, medzi ktoré patrí napríklad drevený motýlik.

 

Inšpirujte sa plesovými trendmi tohto roku

Ak vyrážate na ples, či už maturitné, poľovnícky či mestský, kde sa dresscode neočakáva, vydajte sa smelo do obchodov a vyberte si šaty, ktoré sa vám zapáči a budete sa v nich cítiť dobre. Pri výbere šiat dbajte, aby vám dokonale sedeli, nie je nič horšie ako príliš tesné alebo naopak "plandavé" šaty.

Aj plesová móda podlieha trendom, skúste sa preto poobzerať po šatách, ktoré aktuálne trendy odrážajú. Plesovej móde tento rok dominujú pierka, volány a riasenie, rýdzo ženské detaily, ktoré urobia šaty ešte o krapet honosnejšie. Medzi plesovými šaty sa tiež hojne objavujú spoločenské overaly, ktoré predstavujú plnohodnotný plesový odev. V hre však stále zostáva aj nestarnúci klasika v podobe malých čiernych.

 

 

2. Šperky

Šaty síce robia človeka, avšak sú to práve vhodne zvolené šperky, ktoré vám dodajú prepychový vzhľad. Šperky vždy vyberajte až nakoniec a zohľadnite pritom nielen farbu, ale aj strih šiat a štýl účesu. Šperky by mali šaty vkusne dopĺňať, nie prebiť. Výber šperkov čiastočne podriaďte i typu udalosti - na poľovníckom plese vo vedľajšej dedine asi nikto nebude skúmať, či máte v ušiach zirkóny, brilianty, alebo dokonca bižutériu, oproti tomu Česko-Slovenský ples už si žiada kvalitné klenoty.

Náhrdelník podľa typu šiat

O tom, aký si vezmete náhrdelník, a či vôbec, rozhodne predovšetkým strih šiat, účes aj masívnosť ostatných šperkov. Máte skvostné a výrazné náušnice, v ktorých sa chcete na plese blysnúť? Potom ich nechajte vyniknúť a doplňte ich len náramkom či prstienkom. K decentným náušniciam potom môžete bez obáv pridať masívnejší náhrdelník.

 

Šaty s výstrihom do V

Plesové šaty s výstrihom do V si priamo hovoria o náhrdelník podobného tvaru - perfektnou voľbou je napríklad retiazka s okrúhlym či podlhovastým príveskom. Váš dekolt ale rozjasní aj náhrdelník osadený tromi blyšťavými drahokamami.

Náhrdelník L080 Náhrdelník L002 Prívesok L057

 

Šaty s okrúhlym výstrihom

Do šiat s okrúhlym výstrihom sa zase najviac hodí náhrdelník okrúhleho tvaru. Ak si trúfate, skúste navrstviť niekoľko jemných náhrdelníkov na seba, čím docielite nevšedného efektu.

 

     
Náhrdelník L026 Náhrdelník L058 Náhrdelník L001      

 

Šaty bez ramienok

V prípade šiat bez ramienok máte vo výbere náhrdelníka v podstate voľnú ruku. K tomu, aby ste sa s náhrdelníkom vybláznili sa vám však ponúka celý dekolt, preto sa nebojte siahnuť po výraznejšom náhrdelníku vysadenom množstvom žiarivých drahokamov.

 
Náhrdelník L014

 

 

Náušnice vyberajte podľa účesu

Dobre, náhrdelník máme, ale čo náušnice? Pri ich výbere zohľadnite predovšetkým váš účes. Vyčesaným vlasom najviac pristanú visiace náušnice, voľne rozpusteným zase trblietavé diamantové náušnice v štýle kôstky.

 

Farba tohtoročných plesov: modrá

Výber šperkov ale môžete podriadiť aj modrej farbe, ktorá bude na tohtoročných plesoch prevládať. A ak vo vás plesová sezóna evokuje pocit, že by ste mali vyraziť v niečom naozaj špeciálnom a nevšednom, blysknite sa v šperkoch s drahými kameňmi.

 

Šperky na ples podľa farby šiat

Šperky s drahokamami vyberajte podľa toho, ktoré vám zrovna padnú do oka, alebo napríklad podľa farby vašich plesových šiat.

 

Šperky k tmavo modrým šatám

   
Náhrdelník L050 Náušnice L077 Prsteň L025    

 

Šperky ku bledomodrým šatám

     
Náhrdelník L082 Náušnice L092 Prsteň L019      

 

Šperky k zeleným šatám

     
Náhrdelník L082 Náušnice L025 Prsten L027      

 

Šperky k červeným šatám

     
Náhrdelník L039 Náušnice L091 Prsten L027      

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 
 

 

 

 

VYBRAŤ ŠPERK

Přečítajte si tiež: