Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Svadba bez detí? Zistite, ako ju riešiť aj oznámiť

 

                                                    Photo by Andrés Salas on Unsplash

 

Deti na svadbe

Deti dokážu svadbu rozžiariť, zaplniť jej smiechom, radosťou a dobrou náladou. Veľa ľudí vníma deti ako súčasť svadby a nevidí jediný dôvod, prečo by nemali byť pri tom, keď si nevesta so ženíchom povedia svoje Áno. Ale ruku na srdce - nech sú deti akokoľvek čarovné, dokážu tiež rozhnevať, rozplakať sa v tú najmenej vhodnú chvíľu a zamestnať rodiča na maximum.

 

Najčastejšie dôvody, prečo snúbenci deti na svadbe nechcú

Pokiaľ chcete prežiť obrad v pokoji a tichu a celý život snívate o tom, ako stojíte pri oltári so svojím vyvoleným či vyvolenú, potom vás úplne oprávnene môže desiť pomyslenie na to, že vaše Áno zanikne v detskom plači. Rovnako tak, ak nemôžete sa dočkať osláv do skorých ranných hodín, priatelia, ktorí v 8 hodín večer odcestujú uspávať svojich potomkov, vás veľmi nepoteší.

 

V takej chvíli potom začínate zvažovať, či svadba nebude lepší bez detí. Lenže, ako by na to reagovali priatelia, ktorých sa to týka? Premýšľate, premietame a možno vás napadá, či je bezdetná svadba vôbec spoločensky prípustná.

 

 

Ako sa správne rozhodnúť?

To, či deti na svadbe mať či nemať, závisí na množstve premenných. A predovšetkým na vás samotných. Rozhodne si nepripadejte zle - kto nechce na svadbe deti automaticky neznamená, že ich nemá rád. Veľa snúbencov deti svojich priateľov zbožňujú, ale boja sa, že počas svadby budú iba riešiť, aby sa deťom niečo nestalo, aby sa dostatočne zabavili, pričom počítajú s tým, že po tom, čo čoskoro večer vyrazia uspávať, už sa zrejme nevrátia.

 

Záleží na type svadby i vašich pocitoch

Veľmi záleží, o aký typ svadby sa jedná. Pokiaľ ide o menšiu rodinnú svadbu, kde sú deti súčasťou rodiny, potom by bolo asi nevhodné ich z nej vynechať. Naopak obrovská party pri jazere nevytvára pre deti úplne ideálne prostredie. Najprv sa zamyslite, čo je hlavným dôvodom, prečo deti na svadbe nechcete a skúste si predstaviť situácie, ktoré môžu s deťmi na svadbe nastať. Prieči sa vám? V prípade, že áno, je to jasné - dajte svojim blízkym vedieť, že svadba bude bezdetná.

 

Snubné prstene 66 Snubné prstene 18 Snubné prstene 435

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

 

Ako blízkym oznámiť, že deti na svadbe nechcete?

Úplne najlepším riešením je to s danými prebrať osobne či cez telefón. Na rovinu im povedať, ako sa ohľadom detí na svadbe cítite a podať im to spôsobom, že ich chcete mať v takto významný deň pre seba, aj keď ich deti máte radi. Vy sami najlepšie tušíte, ako zareagujú. Dajte im najavo, že vám záleží, aby si aj oni svadbu užili naplno a uvidíte, že to pochopí. Keď sa vám podarí zariadiť stráženie, potom verte, že sa hnevať nebudú. Bezdetnú svadbu môžete oznámiť aj celoplošne prostredníctvom pozvánky, ku ktorej priložíte špeciálnu kartičku s vysvetlením a prosbou.

Počítajte s tým, že niektorí hostia si môžu vašu požiadavku vziať osobne a povedať vám, že ak na svadbu nemôžu ich deti, tak neprídu. V rodine to potom môže dokonca narušiť vzťahy. Tak či tak nevešajte hlavu - ak sa na prítomnosť detí na svadbe dobre pripravíte, zvládnete to.

 

Ako zabaviť deti na svadbe?

Už pri svadobných prípravách sa dohodnite s rodičmi, čo môžu ich deti jesť a či im máte objednať špeciálne detské menu, prípadne zariadiť detskú jedálenskú stoličku. Dojčiace mamičky na svadbe určite uvítajú pokojné miesto na dojčenie. K tomu, aby sa deti na svadbe zhabali postačí detský kútik alebo len šmykľavka, trampolína či kreatívne miesto s plastelínou a omaľovánkami, kde budú môcť tvoriť. Snažte sa vymyslieť čo najviac aktivít, aby sa deti nemali šancu nudiť. Ak vám to financie dovolia, môžete najať pani na stráženie alebo animátorku, ktorá sa o deti na svadbe postará. Aby ste predišli tomu, že vaši priatelia hneď po prvom tanci zmiznú uspávať, skúste vyhradiť jednu miestnosť, kde ich budú môcť uložiť k spánku a pokračovať s vami v oslavách.

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
 

 

 

 

VYBRAŤ SVADOBNÉ OBRÚČKY

Přečítajte si tiež: