Prihlásenie zákazníka

Zabudnuté heslo

Registrace zákazníka

Výhody registrace
  • Přehled o vašich aktuálních a historických objednávkách.
  • Zařazení do našeho věrnostního programu.
  • Sleva až do výše 10%.
  • Možnost nastavení připomenutí vašich významných životních událostí.

Tipy na darčeky ku krstinám

 

Význam krstín

Krst je pre dieťatko i jeho najbližších dôležitým životným míľnikom. Jedná sa o obrad, kedy sa mu otvára pomyselná brána do cirkevného sveta, kam ho nasmerujú jeho rodičia. Tí ho zároveň spolu s vybraným okruhom svojich priateľov, známych a rodiny privítajú na svet a berú na seba zodpovednosť, že ho na kresťanskú cestu životom pripraví a budú ho pri nej sprevádzať. S tým im pomáhajú kmotor či kmotra, ktorých si rodičia bábätka do týchto rolí zvolí. Samotný krst zahŕňa veľa kresťanských zvykov, jeho vrchol však spočíva v tom, že farár v ruke drží džbánik so svätenou vodou a temeno bábätka ním ľahko poleje.

 

Darčeky ku krstinám

V skutočnosti neexistuje žiadne písané pravidlo, čo by sa v rámci krstu malo dieťatku darovať. Rovnako tak ani rodičia spravidla neočakávajú, že prídete s hodnotným, alebo naopak menej hodnotným, praktickým darom. Rozhodne nič nepokazíte tým, ak sa ich vopred spýtate, aký typ darčeka by uvítali. Zatiaľ čo niektorí ocenia drahý šperk, iní sa uspokoja skôr s prakticky využiteľnými vecami, ako sú hračky, oblečenie, alebo napríklad darčekové koše.

 

Vzhľadom k tomu, že ide o cirkevnú udalosť, na krstinách sa často objavujú darčeky s cirkevnou symbolikou. Dieťatko spravidla dostane bibliu v pevnej väzbe či náhrdelníky s obrázkami Ježiša alebo Panenky Márie. Tie sa však mnohokrát prelínajú so spomienkovými predmetmi, ako sú zarámované fotografie, osobité texty, ba dokonca zložené básne.

 

 

Darčeky od krstných rodičov

Jedno je však isté - najviac záležať by si s výberom darčekov mali dať kmotor či kmotra, od ktorých sa hmotnejší dar tak trochu očakáva, aj keď sa to možno na prvý pohľad nezdá. Rozhodne si ale nemusíte s výberom dlho lámať hlavu - stačí sa inšpirovať tým, čo kmotričky a krstní rodičia darujú najčastejšie. Bývajú to šperky, strieborné predmety s gravírovaním, zdobené medailónky alebo napríklad vkladné knižky.

 

Šperk ako ideálny darček ku krstinám

Perfektný darček ku krstinám je šperk. Šperkom dokonale vyjadríte svoje blahoželanie aj radosť. Zároveň máte istotu, že ste vybrali naozaj zmysluplný dar, ktorý sa okrem iného neskôr môže dediť z generácie na generáciu.

 

Detské náušnice

Ak sa konajú krstiny novonarodeného dievčatka, venujte jej prvé detské náušnice, ideálne z tradičného žltého zlata, dozaista poteší ale aj tých z bieleho či ružového. V každom prípade by mali byť zo zlata. Pri výbere venujte pozornosť predovšetkým zapínanie náušníc  ak bude dievčatko nosiť náušničky ihneď, tým najspoľahlivejším je zapínanie na tzv. Brizuru. V našej ponuke novo nájdete rôzne modely dievčenských náušníc s krásnymi motívmi - od kvietkov cez motýliky až po srdiečka.

 

     
Detské náušnice L085 Detské náušnice L088 Detské náušnice L083      

Personalizovaný medailónik

Ak chcete dieťaťu dať osobnejší darček, poobzerajte sa po osobnom šperku. Spomienku môžete uložiť napríklad do personalizovaného medailónika s gravírovaním či fotografiou. Radi vám do medailónika vygravírujeme dátum narodenia, meno alebo napríklad výňatok z biblického textu.

 

     
Prívesok L088 Prívesok L077 Prívesok L044      

 

Retiazka s príveskom krížika

Medzi veľmi obľúbený a často darovaný šperk patrí tiež retiazka s príveskom krížika. Aj ten však môže byť štýlový a nádherný. Čo napríklad jemný krížik vykladaný dvadsiatimi trblietavými diamantami?

 
Prívesok L079  

 

 

       

Navštívte pobočky Rýdl

 

 
     

 

VYBRAŤ DARČEK KU KRSTINÁM

Prečítajte si tiež: